cultura

NUTRICIÓ / RECEPTARIS

Peter Pan es posa el davantal

No ens va explicar J.M. Barrie si Peter Pan cuinava, però sí que la fantasia era l'ingredient que mai li faltava. Tampoc al mestre pastisser barceloní Christian Escribà li han faltat mai la imaginació ni la capacitat d'il·lusionar-se i porta al volum La cuina de Peter Pan un recull de receptes senzilles, ideals per a pares que disfruten deixant els fills enfarinar-se de cap a peus i per a nens i nenes (l'edat ideal, entre els 8 i els 12 anys) que gaudeixen pastant, enfornant i decorant galetes. Una bona pensada per als dies de festa a l'escola i ideal per deixar amb la boca oberta els convidats als àpats de Nadal. Són 70 receptes pensades perquè els aprenents de xef les puguin fer sols, però superen el tradicional pa de pessic de iogurt, les magdalenes i les galetes de mantega. Cuixetes dolces (“muslo de bollo”, en diu Escribà, que amb un bunyol i una galeta fa originals falses cuixes de pollastre), coets fantàstics i pizzaïmades fan excepcionals combinacions fàcils.

També el xef i mestre de cuiners Ferran Adrià convida els nens a fer seva la cuina a T'ho explico a la cuina, amb què vol introduir els infants a la història d'aquest art i l'alimentació, les tècniques que es fan servir i les diferents famílies d'aliments o de tècniques de cocció, entre altres. És una bona bíblia de cuina per a nens, no únicament un receptari, amb un fil conductor amb superherois de la casa Disney (Peter Pan també hi surt) i que també ensenya a fer receptes interessants com una sopa croqueta de Mai Més, gelats Elsa i un pastís de No-Aniversari.

LA CUINA DE PETER PAN
Christian Escribà
Editorial: Columna Pàgines: 256 Preu: 21,90 euros
T'HO EXPLICO A LA CUINA
Ferran Adrià
Editorial: Beascoa Pàgines: 296 Preu: 32,95 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.