cultura

Cultura

Vic acaba l'any de capitalitat cultural i agafa el relleu Reus

El musical ‘Verdaguer. Ombres i maduixes', amb Ferran Frauca i Arnau Tordera, aquest vespre posa punt final a VICCC 2016

Basat en fragments de poemes de mossèn Cinto, és un espectacle modern que farà gira pel país

Traca final per acomiadar l'any de la capitalitat cultural a Vic, amb l'estrena de l'espectacle musical Verdaguer. Ombres i maduixes, que per segon dia es representarà a L'Atlàntida avui a les 20.30 h. Abans de l'obra, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, passarà de manera oficial el relleu a Carles Pellicer, alcalde de Reus, ciutat que assumirà la capitalitat durant el 2017.

Vic ha volgut posar punt final amb un espectacle “contemporani i agosarat”, com el defineix Pep Paré, codirector amb Antoni Font, d'un musical que “té molts elements perquè agradi”. La trama narrativa es construeix, sobretot, a partir de versos de joventut del poeta de Folgueroles, una selecció de textos que ha anat a càrrec del mateix Pep Paré i de Pere Tió. “Són poemes d'amor molt poc coneguts pel públic, llegits de manera esbiaixada, que es posen en escena fins i tot amb un punt d'erotisme”, comenta Carme Torrents, directora de la Fundació Jacint Verdaguer. El treball coral que s'ha fet entre els textos i la composició musical d'Arnau Tordera, vocalista del grup Obeses, ha donat com a resultat una obra “d'absoluta modernitat, que ens sorprèn a tots i amb el qual portarem Verdaguer a un públic totalment nou”, explica Torrents a aquest mitjà.

Verdaguer. Ombres i maduixes, que a partir d'ara farà gira per Catalunya amb Obeses, demostra en dues hores en escena la qualitat indiscutible del seu vocalista i la gran interpretació de Ferran Frauca, acompanyats de 12 actors i actrius. Paré destaca que agafar fragments de poemes de mossèn Cinto, entre els quals Canigó i L'Atlàntida, i convertir-los en òpera i pop-rock “és un salt mortal, tot un repte”. Amb tot, segons aquest director, “si el poeta és bo, deixa de tenir el seu temps, igual que Shakespeare o Txékhov”. Torrents opina que VICCC 2016 “era el moment oportú per fer-ho”.

LA FRASE

L'espectacle ens sorprèn a tots, portem Verdaguer a un públic totalment nou
Carme Torrents
directora de la fundació jacint verdaguer


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]