cultura

Teatre

Manlleu vol iniciar les obres del Teatre Centre al febrer

Després d'un últim entrebanc amb el finançament del projecte, les obres que han de permetre reobrir la sala ja s'han tret a licitació

En el concurs es valora avançar tasques de la tercera fase

El Teatre Centre de Manlleu, tancat des de fa una dècada en espera de poder tirar endavant la seva rehabilitació, fa un pas més cap a l'objectiu de tornar a obrir les portes. El 21 de desembre es va engegar el concurs públic per tal d'adjudicar les obres de la fase 2, que han de permetre tornar a utilitzar la sala principal: “Es poden presentar propostes fins al 23 de gener i, tot i que no m'agrada posar dates, espero que les obres puguin començar al febrer”, explica l'alcalde, Àlex Garrido, que qualifica aquest projecte com “la inversió més gran del mandat”.

El finançament del projecte per reobrir el Teatre Centre, valorat en 1,3 milions d'euros, ha perillat en els últims mesos, ja que es comptava amb un Puosc de 300.000 euros que es va cancel·lar: “Hem hagut de buscar aquest import dins el pressupost ordinari del 2016 i amb molt d'esforç l'hem trobat”, apunta l'alcalde manlleuenc.

Així doncs, i després de molts entrebancs, tot sembla indicar que les màquines podran entrar a l'emblemàtic edifici del carrer del Pont de cara al febrer. El termini d'execució de les obres serà de catorze mesos, per tant es podria reobrir el teatre a mitjan 2018.

Agrupar la cultura

La segona fase, o fase A, permetrà acabar la sala del teatre i poder-hi fer activitat, però encara quedarà un últim projecte per adequar l'extens pis superior: “En el concurs que hem engegat, avançar obres de la tercera fase tindrà un pes molt important”, remarca Garrido, que ja té una proposta sobre la taula per aprofitar l'espai: “L'escola de música necessita un nou emplaçament. Per què no encabir-la en un espai tan gran com són els pisos superiors del Teatre Centre?” La idea, molt embrionària, s'hauria de valorar i consensuar amb la resta de grups polítics i amb l'entitat del Teatre Centre, però permetria convertir el carrer del Pont en una important àrea cultural a Manlleu, ja que fa pocs mesos, en aquest mateix carrer, es va inaugurar la nova biblioteca municipal, que també és seu d'altres serveis i entitats municipals: “Si la biblioteca és un espai on es fan moltes més coses que anar a buscar llibres i funciona, del teatre també se'n pot treure més rendiment afegint-hi l'escola de música. Ho estudiarem, però pot ser interessant”, comenta Garrido tot recordant projectes com el conservatori al Teatre del Liceu o l'escola de música de Vic situada al Teatre l'Atlàntida.

LES FRASES

Per què no encabir l'escola de música en un espai tan gran com la part més alta del Teatre Centre?
Àlex Garrido
alcalde de manlleu

LA XIFRA

En el concurs de licitació tindrà un pes molt important el fet d'avançar part de les obres de la tercera fase, la que afecta els pisos superiors
1,3
milions d'euros
és el cost previst de les obres que han de permetre reobrir el Teatre Centre de Manlleu


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant