L'Ajuntament de Tivissa cedeix el seu fons a l'Arxiu de la Ribera d'Ebre

El president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Bernat Pellisa, i l'alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, van signar el conveni de cessió del fons documental del consistori tivissà a l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre.

El fons està format per la documentació, fruit de l'activitat del consistori de Tivissa entre els anys 1904 i 2009, tot i que l'arxiu tan sols custodiarà la documentació fins a 1979, tal com estipula el contracte de cessió. Tot i que el fons s'inicia el 1904, no s'hi troba la documentació d'una manera seriada i contínua fins a l'any 1936: «a partir d'aquesta data el fons es presenta força íntegre i representa un important testimoni de les funcions dutes a terme per l'Ajuntament en el desenvolupament de les activitats que li són pròpies, com ara el planejament urbanístic, el cobrament d'impostos, els allistaments militars o la gestió dels ingressos municipals, entre d'altres», segons els responsables de l'arxiu.

Amb aquesta nova aportació, l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre va ingressar 20 metres lineals de documentació municipal de Tivissa, equivalents a cap a 200 capses d'arxiu normalitzades, i n'està portant a terme el seu tractament. Aquesta tasca es finança a través d'una subvenció de 6.000 euros que anualment rep el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre de la Diputació de Tarragona per inventariar els fons municipals d'aquesta comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.