la contra

Marató per salvar Sant Jaume

Aquest migdia comencen les 24 hores d'espectacles a la sala de Premià de Dalt, que tenen com a objectiu recollir fons per finançar les millores al pati de butaques

Les bones idees acostumen a ser sinònim d'èxit. Amb aquesta premissa, no és difícil creure que el teatre de la Societat Cultural Sant Jaume, a Premià de Dalt, té el futur assegurat. I és que, si fa uns mesos una secció de la societat va impulsar una campanya per apadrinar una butaca de la nova sala, ara les mateixes persones estan a punt d'iniciar una marató d'activitats, fonamentalment teatre, per continuar recollint fons amb la mateixa finalitat: renovar el pati de butaques de la sala. Les cadires actuals, que ja s'han començat a retirar, tenen més de trenta anys i moltes estaven molt deteriorades, amb l'entapissat estripat, i moltes ja no s'aguanten perquè han estat desfalcades de terra.

«L'apadrinament funciona molt bé; des que vam obrir el compte no hi ha dia que no arribin aportacions, la gent ha respost de manera unànime», explica entusiasmada Jèssica Rovira, la tresorera de la secció creada específicament per a la remodelació de les butaques. Tot i això, esperen que el gros de col·laboracions es concentrin en el decurs de les 24 hores que succeiran al migdia d'avui. I és que a les dotze en punt es dóna el tret de sortida a la marató d'espectacles que s'allargaran tota la tarda i tota la nit fins demà al migdia, i tancaran així un dia sencer de cultura i festa. La majoria dels grups que hi participaran són del municipi. «Tothom ha volgut ser-hi», explica Rovira, que hi afegeix que a ningú se li escapa el gran potencial d'un teatre en bones condicions. De fet, fa anys la sala del Sant Jaume era un lloc de reunió habitual, per assistir a representacions teatrals o bé per participar en un sopar o revetlla. En els darrers anys, l'activitat cultural ha anat baixant de manera progressiva sense que ningú pogués fer-hi res. Ara, amb les noves butaques, que es preveuen instal·lar al gener, i les darreres millores que ha anat introduint la mateixa societat cultural, com ara un ascensor o la reforma dels vestuaris, es preveu que Premià de Dalt torni a mirar cap al teatre centenari.

El programa d'espectacles d'avui i demà serà dirigit per dos premianencs i tindrà una estructura similar a les maratons benèfiques que es fan a la televisió, normalment en èpoques nadalenques. A l'entrada hi haurà una taula on la gent podrà fer les seves aportacions i també s'hi sumaran els diners de la venda de tiquets. Un passi per a adults costarà 3 euros i per als infants, 1 euro. L'entrada donarà dret a veure tots els espectacles, però hi haurà alguna activitat, com ara el tastet gastronòmic o el cinema, que s'haurà de pagar a banda. Tot, però, anirà destinat a la compra de les noves cadires, molt més modernes i mòbils i que permetran convertir la sala teatral també en una sala polivalent.

Els ritmes alegres dels Rumba de 9 seran els encarregats d'obrir el cartell i impregnar de bones vibracions la jornada, una jornada en què es podran veure espectacles de màgia, dansa, teatre, cant coral i també desfilades de moda. Durant la nit i la matinada, l'escenari del Sant Jaume es convertirà en una gran pista de ball amb una sessió de música disco dels anys setanta, que s'allargarà fins a les set del matí, hora en què els més troneres podran gaudir d'una xocolatada. El matí de demà, l'acte central serà un partit de futbol. Un dia sencer en què un poble sencer s'abocarà a salvar el teatre de Premià de Dalt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Injecció de 13 milions perquè estiguin operatius els dos nous platós al Parc Audiovisual el 2026

TERRASSA
Cultura

Nik West, Paquito D’Rivera i Vincen Garcia, caps de cartell la Mostra de Jazz de Tortosa

Tortosa
CINEMA

Isona Passola rebrà el premi Montserrat Carulla del FIC-CAT

Roda de Berà
llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona

La nova psicodèlia catalana

Girona
música

Brittain Ashford obrirà el 5è A Peu de Carrer de l’Ateneu 24 de Juny

girona
MÚSICA

El Palau de la Música recorda Juli Garreta i convida Raquel García-Tomás

BARCELONA
Música

L’Empordà Music Festival creix

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Cultura

Frank Stella, reconegut pel seu art abstracte i precursor del minimalisme