cultura

Televisió

Noémie Schmidt, premiada a Suïssa per “La llum d'Elna”

L'actriu suïssa Noémie Schmidt, que interpreta Elisabeth Eidenbenz a la coproducció de TV3 “La llum d'Elna”, ha rebut el Prix du Films de Télévisión Suisse, segons ha informat la web de televisió catalana. És una pel·lícula per a televisió escrita per Margarita Melgar i dirigida per Sílvia Quer, ambientada a la Catalunya Nord durant l'estiu de 1942.

Aquest premi atorgat a Noémie Schmidt com a actriu protagonista de “La llum d'Elna” és un reconeixement als actors i actrius suïssos que han tingut un paper principal o secundari en una producció televisiva suïssa.

El jurat del premi està format per representants de Swissperform, Fundació cultural per l'audiovisual a Suïssa i de “Journées de Soleure”.

La pel·lícula narra la proesa d'Elisabeth Eidenbenz, fundadora de la Maternitat d'Elna, que juntament amb les seves col·laboradores va tornar la dignitat a les dones embarassades dels camps d'internament d'Argelers i Ribesaltes de la França de Vichy. La maternitat va collir centenars de dones i va salvar així 597 nadons d'una mort segura. L'any 1942, quan les autoritats de Vichy decideixen tancar la Maternitat d'Elna, la seva jove directora Elisabeth Eidenbenz i la seva col·laboradora Victòria, exiliada catalana a qui va rescatar del camp d'Argelers, estaran disposades a sacrificar-ho tot per salvar la maternitat, excepte els seus ideals.

El film és un homenatge a l'Elisabeth, una heroïna pacifista que en temps històrics convulsos aconsegueix crear un oasi de llum i esperança. Alhora, la pel·lícula convida a reflexionar sobre una de les qüestions que més afecta l'Europa actual: la crisi dels refugiats.

El repartiment l'encapçala Noémie Schmidt. Al seu costat hi ha Nausicaa Bonnin en el paper de Victòria, i Natalia de Molina interpretant Carmen. Les acompanyaran Nora Navas, Blanca Romero, Pere Ponce, Isak Férriz, Pep Anton Muñoz i les actrius internacionals Marie Fontannaz, Stephanie Schneider i Marie-Christine Friedrich.

És una producció de Distinto Films en coproducció amb TV3, Bohemian Films, Producciones Cibeles, Radio Télévision Suisse i Televisión Española, amb la col·laboració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, Media Suisse i Cinéforom. Beta Film s'encarrega de la distribució internacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda