cultura

llengua

novetat editorial

Un tercer llibre sobre la parla lleidatana

S'ha ampliat el diccionari lleidatà-català amb 400 noves entrades

Després de l'èxit de Lo nou diccionari lleidatà-català i Lo lleidatà és fàcil. Txarra'l, sisquere!, Robert Masip, Ferran Montardit i David Prenafeta segueixen a la seva, que no és altra que recuperar i divulgar l'ús de la parla pròpia de les terres de Ponent.

És per això que, un cop més a través de l'editorial Fonoll de Juneda (Garrigues), publicaran per la propera diada de Sant Jordi Lo diccionari lleidatà, un tercer llibre en què amplien la seva obra de debut, Lo nou diccionari lleidatà-català, i hi afegeixen 400 paraules noves.

Aquest trio d'autors, amics i enamorats de la parla lleidatana, aconsegueix amb aquesta nova publicació fer créixer el recull més extens del vocabulari de la plana ponentina, que enriqueixen parant molt l'orella. Així, aquest tercer volum tindrà un total de 3.500 entrades, amb 400 paraules noves i nous exemples i explicacions. El pròleg anirà a càrrec del Sr. Postu, mentre que Francesc Latorre, periodista esportiu de TV3, nascut a Aitona (Segrià), n'escriu l'epíleg. D'aquesta manera, recorren a personatges populars de Ponent per tal de donar una major difusió a aquest recull que, a més de ser un treball de recerca, esdevé un testimoni d'expressions i paraules que tenen risc de perdre's. El to amable i divertit de l'edició, dels autors i del mateix projecte fa que l'èxit del nou llibre estigui gairebé assegurat.

Més de 10.000 exemplars venuts

Lo nou diccionari lleidatà-català (2010, Alfazeta) va batre rècords amb totes les edicions exhaurides. Lo lleidatà és fàcil (2014, Fonoll) va superar totes les expectatives: va situar-se entre els deu llibres més venuts en la categoria de no-ficció i va ser un dels cinc llibres escollits per la Llança de Sant Jordi. Entre tots dos van sumar més de 10.000 llibres venuts.

En el primer, el pròleg el va escriure l'actor Xavier Bertran, conegut pel seu personatge de la sèrie de televisió Lo Cartanyà. El diccionari incloïa més de 3.000 entrades.

En el segon van fer especial atenció a les expressions i frases fetes i van incorporar moltes entrades proporcionades pels lectors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant