cultura

Monumenta celebra el 25è aniversari, a Girona

Els propietaris de castells i edificis catalogats es van reunir al CaixaForum

Monumenta, l'associació de propietaris de castells i edificis catalogats de Catalunya que fa gairebé 25 anys que assessora i informa els seus membres sobre la conservació, protecció i restauració del patrimoni privat i artístic, va celebrar abans-d'ahir al CaixaForum Girona l'acte inaugural de commemoració del seu quart de segle. L'acte va consistir en una conferència d'Eduard Carbonell, catedràtic d'història medieval de la Universitat de Girona, que va parlar de la importància del patrimoni cultural privat civil a Catalunya. A l'acte hi van assistir Joan Serra, president de l'Associació de Masos de Torroella de Montgrí (AMTE); Carmina Roura, de l'Hotel Mas Ribas Palamós; Francesc Ten, coordinador dels serveis territorials a Girona del Departament de Cultura de la Generalitat, i un gran nombre de socis.

Amb l'actual presidència de Xavier Gimeno, Monumenta té una gran implantació a les comarques gironines, amb socis a les poblacions d'Amer, Argelaguer, Begur, Besalú, Beuda, Blanes, Bolvir, Bordils, Cantallops, Celrà, Darnius, el Port de la Selva, Fitor, Forallac, Girona, la Bisbal d'Empordà, Llagostera, Millàs, Olot, Palamós, Peralada, Puigcerdà, Roses, Sant Esteve d'en Bas, Sant Feliu de Pallerols, Terrades, Torroella de Montgrí, Tossa de Mar, Ventalló, Vilajuïga i Vulpellac.

Monumenta és l'única associació no estatal dins l'EHHA (European Historic Houses Association) i consta de 120 socis (50 de privats i 70 de professionals) i 150 edificis representats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia