cultura

El festival Clownia s'estén a Camprodon

Clownia, el festival que el grup Txarango va impulsar l'any 2014 al municipi d'on provenen alguns dels seus membres, Sant Joan de les Abadesses, s'estendrà aquesta pròxima edició a Camprodon. “Volem sumar i dinamitzar culturalment el Ripollès”, manifestava ahir Alguer Miquel, cantant de Txarango, en la presentació del quart Clownia a Barcelona. Camprodon, concretament, acollirà el 22 de juny la primera de les quatres jornades del festival, amb un escenari gratuït a la plaça Major, on pujarà el trio de la Garriga Gertrudis, els cantants de rumba Muchacho y Los Sobrinos, el grup valencià de hip-hop Atupa i la parella de discjòqueis de gatzara rural PD Pausa. Un servei gratuït de busos enllaçarà Camprodon amb Sant Joan, que tornarà a habilitar una zona d'acampada lliure per acollir les prop de 5.000 persones que s'esperen en el festival. “El Clownia representa una gran oportunitat perquè tota la gent que ens visita conegui una mica més el Ripollès”, va afirmar Ramon Roqué, l'alcalde de Sant Joan de les Abadesses, per a qui els esforços que el municipi dedica al Clownia “tenen un retorn econòmic”.

Ja a Sant Joan, el Clownia continuarà els tres dies següents (23, 24 i 25 de juny) amb una programació plena de propostes, segons Alguer, “festives i transformadores”. S'hi espera la visita de bandes com Manel, Zoo, Oques Grasses, Che Sudaka, Pirat's Sound Sistema, Germà Negre, La Pegatina, La Sra. Tomasa, Gossos, Cesk Freixas i, naturalment, Txarango (que han hagut de rebutjar ofertes de fora del país per poder estar, un any més, al Clownia), així com també les de clowns com Guillem Albà i Fané Solamente.

El Clownia, d'altra banda, farà créixer l'Espai Consciència (dedicat a xerrades i taules rodones al voltant del pensament propi) i, com en anteriors edicions, tindrà una moneda pròpia, la qual cosa permetrà destinar una part de les transaccions a entitats solidàries. “El Clownia és més que un festival. El que importa, més que el cartell, és l'ambient que s'hi viu”, va assegurar Alguer. El 50% de les entrades (amb abonaments per als tres dies a 39 euros) ja s'han venut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia