cultura

La relació de Navarcles i Sant Benet, a Monacàlia

Navarcles reviurà l'1 i el 2 d'abril la relació, sovint conflictiva, que ha tingut amb el monestir de Sant Benet al llarg dels segles. Serà en la quinzena edició de la fira Monacàlia.

A banda de les tres representacions teatrals que protagonitzen la mostra –el casament de Sal·la i Ricardis al segle X, el pagament del delma al senyor del monestir al segle XVI i la decisió de passar a dependre de la corona i no del monestir al segle XIX–, aquest any hi haurà algunes novetats que ahir va explicar l'alcalde, Llorenç Ferrer. Entre les més destacades hi ha el sopar i l'espectacle de foc que s'incorporen a la programació de dissabte a la nit, en què els assistents podran menjar la carn de porc que es rostirà a la mateixa plaça de l'Ajuntament i degustar vins casolans.

També s'hi afegeixen nous espais, com ara la plaça Aguilar, on s'instal·larà un campament medieval, i la plaça Sant Valentí, destinada a tallers per aprendre a mesurar com es feia antigament (amb unces, pams o quarteres, per exemple).

Dins de l'espai gastronòmic, hi haurà una persona que ensenyarà com es feien les botifarres quan es matava el porc, i també un curs de cuina budista. Al carrer Ample, s'hi podran veure les dones fent bugada, perfums i aquest any també confeccionant un matalàs antic. L'església i el campanar també seran oberts a tothom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen