cultura

Municipal

La bandera, una elecció de tots els tonencs

Tona deixarà escollir als seus ciutadans quina de les quatre propostes basades en l'heràldica del municipi s'ha de convertir en la bandera oficial

En el darrer any s'ha oficialitzat l'escut que representa el poble osonenc

Aconsellats per l'heraldista Armand de Fluvià, Tona va iniciar fa poc més d'un any el procés per establir l'escut oficial que representés el municipi. L'estudi, basat en la història del poble i en la normativa heràldica catalana, va donar com a resultat un escut en què destaquen l'emblemàtic castell de Tona així com la creu de Sant Jordi pel fet que la població va ser declarada “carrer de Barcelona” pel comte rei Martí I. Amb el nou escut ja en vigor, ara la població vol oficialitzar la bandera i és per això que s'ha aprovat a través del ple l'organització d'una consulta per preguntar a la població amb quina de les quatre propostes de bandera fetes per De Fluvià i basades en l'escut els tonencs se senten millor representats i els agrada més: “Les opcions per ser la bandera juguen amb els colors que representen el municipi –verd, blanc, groc i vermell– i els elements característics, com són el castell i la creu de Sant Jordi. Hi ha propostes en què només apareixen els colors, d'altres que ho combinen amb algun element i també l'opció en què surten els colors, els castell i la creu de Sant Jordi”, explica l'alcalde, Josep Salom.

Així doncs, de cara al mes de maig està previst que es faci la consulta. Les votacions es podran fer durant tota la setmana en horaris d'oficina a l'ajuntament de Tona i hi podran participar totes les persones censades al municipi majors de 16 anys: “Abans de la consulta tenim previst fer una jornada en què s'explicarà cada proposta de bandera. Crec que és la primera vegada que es fa una consulta d'aquest estil i pot ser interessant veure com funciona”, detalla l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

art

Preacord per obrir el Museu Thyssen de Barcelona al cinema Comèdia

barcelona
Crítica

Una història d’amor

Cultura

Mor Morgan Spurlock, autor del documental ‘Super size me’ (2004)

Música

L’Orquestra Nacional de França clou un 17è cicle Ibercamera “brillant”

Girona
CULTURA

Malgrat estrena Libèl·lula, un festival per fomentar l’oci nocturn alternatiu del jovent

MALGRAT DE MAR
arts escèniques

El Fastt itinerarà entre micropobles de l’Alt Empordà amb 12 espectacles

Girona
ART

La històrica revista ‘Papers d’Art’ d’Espais ja és accessible en línia

Girona
música

La pianista Laura Andrés ofereix un doble concert aquest cap de setmana

girona
Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez
Directors de cinema

“Molts artistes són vampirs que xuclen la vida dels altres”

Barcelona