cultura

Un any per reivindicar Josep Romeu i Figueras

Institucions i entitats celebren el centenari del poeta i crític literari

Un cicle arreu del país recordarà la seva tasca de recuperació del teatre medieval

Josep Romeu i Figueras “és un gran desconegut”, com reconeixia ahir l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, durant la presentació de la commemoració del centenari del naixement d'aquest poeta, crític literari i dinamitzador cultural anoienc.

Nascut a Òdena, Romeu es va traslladar a Igualada amb la seva família quan tenia tres anys. Es va especialitzar en literatura catalana modernista i contemporània, poesia tradicional i teatre popular. En la dècada dels 60, Romeu va organitzar a Barcelona cicles de teatre medieval i va continuar la seva tasca de recerca fins que va morir, l'any 2004.

L'alcalde d'Òdena, Francisco Guisado, va recordar que el poeta és fill il·lustre de la vila des del 1993 i que és autor d'un poema sobre el municipi “que ja forma part del nostre imaginari col·lectiu”.

El seu fill, Jordi Romeu, reconeixia ahir “una enorme satisfacció” pel reconeixement i atribuïa el fet que fos desconegut pel gran públic “perquè era una persona molt minoritària, extremadament discreta i erudita”.

El director general de Cultura Popular de la Generalitat, Lluís Puig, va explicar que el detonant de la commemoració va ser la proposta del fill de Romeu d'editar un llibre inèdit sobre teatre medieval.

L'Any de Josep Romeu i Figueras s'estendrà per tot el país amb un cicle de teatre medieval arreu del país amb obres com ara la recuperació de cants i danses del Llibre Vermell de Montserrat o la Passió Medieval de Cervera, que ja es va representar el 4 de març passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia