cultura

Les restes de la plaça Ava Gardner es taparan

Les restes arqueològiques trobades a la placeta Ava Gardner quan es van començar a fer les obres de remodelació daten dels segles XV, XVII i XVIII. Els treballs arqueològics es van cloure ahir, i el Departament de Patrimoni de la Generalitat i l'Ajuntament han acordat tapar-les i posar un panell explicatiu amb fotografies a la plaça. Amb tot, per al seu òptim manteniment, s'ha preferit documentar-ho bé i tapar-ho que no pas tenir-ho obert i exposat al públic, segons va explicar ahir l'alcaldessa, Gisela Saladich. Per cobrir un altre cop les restes, però, s'haurà d'esperar fins a Setmana Santa, de manera que les obres de remodelació duraran més del previst. Durant les festes, però, l'Ajuntament preveu deixar un pas per poder accedir al monument a Ava Gardner, on molts visitants fan fotografies, i s'acotarà la zona de les obres amb tanques per evitar qualsevol risc.

Els treballs de remodelació de la plaça van permetre descobrir, entre altres elements, un antic forn, i van motivar una denúncia de l'associació Amics de Tossa, que va demanar que es paralitzessin les obres. El Departament de Cultura, però, va desestimar la denúncia i va concloure que l'Ajuntament de Tossa havia actuat correctament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.