Los Guardianes del Puente, històrics del rock empordanès

La dècada gairebé va començar amb el comiat de Sangtraït i s'acaba amb una autèntica sorpresa: dos membres de l'històric grup de la Jonquera s'han aliat amb un altre clàssic del rock empordanès, l'incombustible Joan Cardoner, per donar forma a un trio de rock dur en castellà: Los Guardianes del Puente. El grup, que està gravant el seu primer disc, debutarà en directe demà a La Mirona, de Salt. «A la gent li falta rock'n'roll», diu Rodríguez.

Cardoner i Martín Rodríguez van coincidir a principis dels anys vuitanta en un grup que molts encara recorden, Rockson: un projecte que van fer renéixer vint anys després. Quim Mandado va arribar a fer una prova per entrar als Rockson dels primers temps. Rodríguez i Mandado van fer després història en el sector més dur del rock català amb Sangtraït.

Al cap d'uns anys, Mandado també va provar sort en solitari. La carrera de Joan Cardoner va continuar després de Rockson per diferents grups, com ara Terratrèmol, abans de decidir presentar-se en públic simplement com Cardoner. També va ser membre dels recuperats Atila.

Una història llarga i complexa que ara presenta un capítol inesperat. «Un dia, anàvem amb en Cardoner a veure l'estudi que té a Espolla i, pel camí, ens vam trobar dos gossos que eren cada un a costat d'un pont, com si l'estiguessin vigilant. I així em va venir el nom al cap, rememora Martín Rodríguez. La música? «A nosaltres sempre ens ha agradat el rotllo zeppelinià, deeppurplià i sabbathià. Això sí, totes les cançons que estem preparant per al disc són nostres, però en directe probablement farem algunes versions de Sangtraït i Terratrèmol. I ara ho fem en castellà perquè volem intentar accedir al públic espanyol i llatinoamericà, i amb els anys ja hem comprovat que fora d'aquí no volen el català.»

En aquest nou power trio de guitarra, baix i bateria, Cardoner serà la veu principal. Diuen que l'única condició de Mandado, antic cantant de Sangtraït, per ser al nou grup era no haver de cantar. La veritat és que no queda clar si ho diuen de debò, perquè quan estan junts no paren de fer conya. Avui, després d'un acte promocional a l'Espai Gironès (17.00 h) actuen a La Mirona (22.30 h, 8 i 10 euros) amb The Row, prometedora banda gironina que ha fet un homenatge punk al bandoler Serrallonga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.