Cultura popular

Can Marcó col·labora amb escoles de disseny

L'obrador de Quart participa en el programa Talent Art d'Ensenyament

L'obrador artesanal Ceràmiques Marcó de Quart col·labora des del setembre passat amb el Departament d'Ensenyament i Empresa de la Generalitat dins el programa d'emprenedoria artística Talent Art, destinat a alumnes que cursin el grau superior d'arts plàstiques i disseny. La iniciativa permet acostar la formació reglada que reben els estudiants en aquestes escoles al coneixement i l'expertesa que ha acumulat l'empresa de Quart al llarg de la seva història a través de visites didàctiques i formatives que han culminat en l'elaboració d'un projecte personal per part dels alumnes, d'entre els quals se seleccionaran els millors, que seran comercialitzats posteriorment per Ceràmiques Marcó.

En aquesta primera edició del programa Talent Art hi han participat onze escoles oficials d'art i disseny de Catalunya, amb un total de 194 alumnes que han presentat seixanta-sis projectes per a quatre col·laboradors: a més de Can Marcó, l'única empresa gironina, Kibuc, Clipper i l'Ajuntament de Sant Joan Despí. La comissió d'avaluació ha seleccionat ja els treballs que ha considerat més ben resolts, i demà mateix, 10 de maig, es donaran a conèixer els noms dels autors en una presentació pública que tindrà lloc al Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

En concret, Ceràmiques Marcó ha treballat amb els estudiants de primer curs del cicle formatiu de grau superior de gràfica publicitària i de grau mitjà d'artesania en complements de cuir de l'escola municipal d'art i disseny Gaspar Camps d'Igualada, els quals han desenvolupat una sèrie d'aplicacions gràfiques basades en les llegendes de la ciutat de Girona sobre vint-i-quatre peces de porcellana facilitades per l'empresa de Quart, i la creació d'unes setrilleres que combinen ceràmica i pell dins la proposta de disseny d'un producte utilitari i de consum. Dins aquest pla d'acostament al món laboral, els alumnes igualadins ja van visitar l'obrador ceràmic de Quart el novembre passat, on van conèixer l'important fons d'art de l'empresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona