Música

música

novetat discogràfica

La Puça anuncia l’arribada de ‘L’any de la picor’

El grup de folk ‘emporlandès’, conegut fins ara com La Puça Diatònica, publica el seu primer disc, amb ritmes i registres molt variats

Dissabte vinent presentarà el disc en directe a la Bisbal

  • La Puça, amb la seva formació actual, en formació de salt endavant GASPAR MORER.
  • VÍDEO: La vida en colors

La Puça , el grup fins fa poc conegut com La Puça Diatònica, ha publicat el seu primer disc, L’any de la picor ( U98 Music ), i el presentarà en directe el dissabte 10 de juny en un concert a la plaça Germans Sitjar de la Bisbal d’Empordà (22.30 h, 6 i 8 euros), localitat on el grup té el seu local. En aquest concert actuaran els col·laboradors del disc –entre altres músics, Carles Belda, Adrià Dilmé (Germà Negre) i Ivó Jordà (Criatures)– i “passaran coses”, com diuen, intrigants, els membres de La Puça.

Nascut el 2010, aquest grup de folk emporlandès està format per Albert Such, guitarra i veu; Jordi Gasull, acordió i veus; Ramon Riera, sac de gemecs, gralla, flautes, etc.; Toni Molina, bateria; Pau Torres, contrabaix, que després de gravar el disc ha estat substituït per Lídia Domingo; Miquel Beltran, percussions, i Colum Pettit, un violinista irlandès resident a Casavells que, després de col·laborar en el disc, ja és un membre més de La Puça.

Gravat als Estudis Ground per Jaume Figueres, L’any de la picor inclou tretze temes i dos bonus tracks: Cançó de l’istiu i Camí ral, una adaptació de Take me home, country roads, de John Denver gravada per al disc col·lectiu Ressona, del projecte Escena Bisbalenca.

És un disc molt variat tant pel que fa a ritmes –el folk conviu amb la rumba, l’havanera o el reggae–, com a temàtiques i estats d’ànim. “És un disc força festiu, però també inclou temes més íntims. Hi ha cançons que conviden a la lluita i l’optimisme, com ara La vida en colors, el primer videoclip, i també una cançó que en Gasull ha dedicat a la seva mare o un tema sobre records d’infantesa, Barques de paper”, expliquen. A l’única versió, una adaptació de Lau teilatu, del grup basc Itoiz, hi canta “la plana major de l’animació infantil”, en homenatge al músic i animador Oriol Canals (1975-2014). Són les veus de Jaume Barri, Jaume Ibars, Jordi Tonietti, Rah-Mon Roma, Roger Canals, Carles Cuberes, Pep Puigdemont i Pau Font.

La Puça, un grup que pot tocar tant en tavernes com en grans escenaris de festa major, també actuarà el 17 de juny al Centre Asturià de Barcelona, el 24 de juny a la fira Fes-te Bruixa de Llers, el 30 de juny al Cornamusam d’Olot, i a les barraques de la Bisbal el 14 d’agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EQUIPAMENTS

Barcelona aprova la llicència d’obres a la futura Biblioteca Pública de l’Estat

barcelona
música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA