dansa

festival musical

El Dansàneu omplirà de música les Valls d’Àneu

La 26a edició del Festival de Cultures del Pirineu incorporarà noves seus i oferirà formació en dansa i música d’arrel

Hi actuaran artistes de la talla de Kepa Junkera, Carles Belda i Sanjosex

Dansa, música i patrimoni. Aquests són els eixos principals de la 26a edició del Dansàneu, el festival de Cultures del Pirineu, que es va presentar el passat dimarts a l’Institut d’Estudis Ilerdencs i que de l’1 al 9 de juliol portarà dansa i música de qualitat arreu de les Valls d’Àneu. Els municipis d’Esterri d’Àneu, Alt Àneu, Espot i la Guingueta d’Àneu seran els escenaris d’una renovada proposta artística que busca reivindicar el patrimoni arquitectònic, artístic i natural de les valls. Per fer-ho realitat, el Dansàneu incorpora com a subseus l’església de Sant Pere de Sorpe, la de Sant Just i Sant Pastor de Son, la de Sant Joan d’Isil o la mateixa església de Sant Vicenç d’Esterri d’Àneu, a banda de la de Santa Maria d’Àneu, ubicada al municipi de la Guingueta, on l’any passat ja es van celebrar els espectacles centrals del festival.

En la presentació, els responsables del festival van expressar la voluntat d’anar “més enllà del fet purament artístic” amb l’objectiu de “fer una proposta amb valor afegit que permeti desestacionalitzar el turisme a les Valls d’Àneu”. A més, es pretén que el Dansàneu es converteixi en “un reclam per a la descoberta d’espais patrimonials d’altíssim valor”, com ho poden ser les esglésies del territori, que s’obriran al públic especialment per acollir les danses i les músiques programades enguany”. Entre la programació de l’edició d’aquest any, s’hi poden trobar noms propis com els del basc Kepa Junkera i les seves Sorginak; Carles Belda & Sanjosex, amb el projecte Càntut; el Cor de Cambra Francesc Valls, de la Catedral de Barcelona, o els occitans Verd e Blu. El Dansàneu és un projecte impulsat pel Consell Cultural de les Valls d’Àneu.

LA DATA

9.7.2016
És la data d’acabament
del Dansàneu, el Festival de Cultures del Pirineu, que començar el dia 1 de juliol.

Formació per als alumnes d’Esterri

Com cada any, un dels actes previs del Dansàneu és la cercavila amb els alumnes dels centres educatius d’Esterri d’Àneu, que serveix per posar el punt final a la formació en dansa a les escoles bressol, de primària i de secundària, que es va fer del 29 de maig al 2 de juny. A la cercavila, que va tenir lloc el divendres, els nens van compartir els balls apresos al llarg de la setmana, amb les danses pallareses com a protagonistes. La formació va anar a càrrec de la pedagoga Anna Jarque i del músic Adrià Grandia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA