cultura

Poesia i música per als pastors tunisians

Consol Vidal porta artistes catalans a la Festa dels Pastors de Semmama

Un grup d’artistes catalans de diverses disciplines, coordinat per la gironina Consol Vidal, la poeta del desert, va participar en la sisena edició de la Festa dels Pastors, que va tenir lloc entre el 18 i el 21 de maig al voltant del massís tunisià de Semmama, que ha estat declarat capital universal de la cultura de muntanya. Creadors i altres representants d’una quinzena de països del món han participat en el festival organitzat als voltants de la ciutat de Sbeïtla (governació de Kasserine) per l’actor i poeta tunisià Adnen Helali –fundador i director del Festival Internacional de Primavera de Sbeïtla–, amb el suport de la Fundació Rambourg, el Ministeri de Cultura i la Unió Tunisiana d’Agricultura i Pesca.

La delegació catalana incloïa, a part de Consol Vidal, un trio de flamenc format pel guitarrista Edgar López Platón, el cantaor Rafael Espinosa i la bailaora Noemí Osorio; un grup de tango format per Javier Ciancio, Cristian Ruiz i Paula Cruanyes; els flautistes Toti Guixé i Emma Puxan, la ballarina de dansa sufí i de la pau Rosa Edú Aymá, el poeta Edu Sívori Alt, i Wirikuta Maza i Renate van den Pol, que van interpretar músiques dels indis mexicans. A més, els catalans hi van portar també productes de la terra, com ara mel i nous, aportades per l’Ajuntament de Crespià, i madeixes de llana i formatges dels ramats del Mas Marcè de Siurana.

El Festival dels Pastors de Semmama vol donar als habitants d’aquesta regió situada molt a prop de la frontera amb Algèria una nova perspectiva del món, més conciliadora i oberta a altres pobles, a través de les eines de la cultura, al mateix temps que es preserven les tradicions mil·lenàries dels pastors en el segle XXI.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda