Cinema

festival de cinema

El Fic-Cat premia la pel·lícula ‘Estiu 1993’

L’actor Toni Albà va conduir la gala d’entrega de premis, a Roda de Berà

L’equip de la producció Estiu 1993, de Carla Simón, es va endur diumenge al vespre els premis al millor llargmetratge i nova crítica del Fic-Cat (Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada). La gala va tenir lloc al Casino Municipal de Roda de Berà, i va ser conduïda per Toni Albà, el mateix actor que va inaugurar el festival en la seva primera edició, ara fa deu anys.

El Fic-Cat va premiar els millors treballs en les diferents categories a concurs. Entre d’altres, es va entregar el premi Jove 48 Hores, que va ser per a Les coses són allí (Tarragona, 2017), un curtmetratge de Lia Guasch. El premi a la millor producció de les comarques tarragonines, se’l va endur Baix a Mar, els estius a la Torredembarra dels anys 20 als anys 40 del segle XX, un documental de Maria Roig. El millor videoclip va ser Previsions d’acostament (Blaumut), amb guió i direcció de Paul Carr. El premi al millor documental, Sasha, amb guió i direcció de Fèlix Colomer (Escac Films). El millor curtmetratge va ser Graffitti, amb guió de Lluís Quílez i Javier Gullón, i direcció de Lluís Quílez. El premi al millor guió cinematogràfic va ser per a La propera pell, amb guió d’Isaki Lacuesta, Isa Campo i Fran Araujo, i direcció d’Isaki Lacuesta i Isa Campo. El millor guió escrit va ser per a Címbals, d’Artur Trias, per a un curtmetratge de ficció. A més, el públic va voler premiar El viatge de l’Unai, un documental d’Andoni Canela amb guió de Julio Mazarico, Meritxell Margarit i Unai Canela.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia