Cultura popular

festes i tradicions

Barcelona celebrarà la revetlla de Sant Joan amb una trentena fogueres

Uns 300 operaris netejaran les platges a primera hora de dissabte i el metro funcionarà 67 hores ininterrompudament

La ciutat de Barcelona celebrarà la revetlla de Sant Joan amb 27 fogueres repartides pels barris de la ciutat, que s’encendran després de l’arribada de la Flama del Canigó aquest divendres a la tarda a la Plaça de Sant Jaume, on l’estarà esperant l’Àliga i els Gegants de la Ciutat. L’Ajuntament ha preparat un dispositiu per garantir la seguretat de la festa i perquè les platges estiguin netes a primera hora de dissabte. Per això, 300 operaris hi recolliran la brossa juntament amb 51 vehicles de servei, a partir de les sis del matí i fins a les deu. A més, s’instal·laran 1.200 papereres de cartró per complementar les que ja hi ha de forma permanent i es posaran 84 contenidor addicionals. Pel que fa la mobilitat, el metro funcionarà de manera ininterrompuda durant 67 hores, des de les cinc de la matinada de divendres fins a la mitjanit del 25 de juny.

Les fonts del Passeig de Gràcia i fonts Bessones de plaça Catalunya participaran en la celebració amb la il·luminació de colors groc i vermell. L’encesa de les llums i colors començarà al capvespre del dia 24 de juny, quan es faci fosc, i finalitzarà a les dotze de la nit quan finalitza el funcionament de les fonts.

Les platges són un dels indrets de Barcelona on es concentren més ciutadans per celebrar Sant Joan, on l’any passat s’hi van plegar 52.000 persones. L’Ajuntament ha previst un dispositiu de neteja perquè estiguin a punt a les deu del matí de l’endemà i en el qual hi col·labora el Centre d’iniciatives per a la Reinserció (CIRE), que treballa amb persones que es troben en situació de vulnerabilitat, facilitant la seva reinserció social i laboral.

A banda, vuit educadors ambientals faran una campanya informació sobre la prevenció de l’ús dels petards, que no està permès fer fogueres i que no es poden entrar ampolles ni gots de vidre a la platja. Estaran ubicats en tres punts d’informació a Bogatell, a la Nova Mar Bella i a la Barceloneta, on també hi haurà tríptics i cartells informatius.

Per la seva banda, els Bombers de Barcelona faran tasques d’inspecció, control i autorització dels locals de venda de petards u de les casetes de pirotècnica i dels seus emplaçaments per assegurat que compleixen les mesures de seguretat. Concretament aquest any s’han autoritzat 166 punts de venda. També, es reforçarà la xifra d’operadors del 080 per facilitar l’atenció a aquelles persones que truquin per comunicar alguna incidència.

Quant a la Guàrdia Urbana, mantindrà una especial vigilància a la zona centre, als llocs de gran concentració e persones i a l’àmbit de les platges, als districtes de Ciutat Vella i Sant Martí; i es reforçarà en espais on s’encenguin fogueres. També es vigilaran els unts de venda de petards fins a l’hora del seu tancament i es verificarà que la venda compleixi amb els requisits establerts, entre d’altres.

Per últim, com cada any, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) donarà servei de metro durant tota la nit. Els trens circularan sense interrupció des de les 5 de la matinada de divendres, 23 de juny, fins a la finalització el servei diumenge a la mitjanit, de manera que funcionaran de forma continuada durant 67 hores.

TMB també farà un desplegament especial de personal per atendre l’afluència d’usuaris que es desplaçaran en metro a la zona de platges i al centre de la ciutat per celebrar la revetlla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA