El Black Music Festival posa en marxa una banda pròpia, dirigida per Nito Figueras

Obrirà la 9a edició del festival, el 5 de març a La Mirona

«La Black Music Experience és un experiment i també vol ser una proposa per mostrar que, des de Catalunya, es pot fer música negra de nivell internacional», explica Nito Figueras (Salt, 1961), músic de llarga trajectòria, amb una versatilitat contrastada que l'ha portat del jazz al funk i el pop, i que ha publicat diversos discos amb la Impuls Big Band i en solitari. De moment, és l'únic nom propi que es pot anunciar d'aquest projecte, ja que Nito Figueras està acabant de muntar la banda, amb músics de primer nivell tant de l'àrea de Girona com de Barcelona. La BME estarà formada per dos vocalistes, un home i una dona; dos saxòfons, una trompeta, guitarra, baix i bateria, un teclista, i Figueras al piano i a la direcció musical. En total, deu músics triats tant pel seu virtuosisme com per la seva personalitat: «No volem imitar ningú: volem tocar de la manera que som, amb el talent i la trempera de la gent d'aquí. Apostem per la gent de casa i l'energia que desprendrem serà única», afirma Nito Figueras, segons el qual aquesta producció pròpia és un bon indici que «el Black Music és un festival totalment establert».

Mentre va formant la banda, en un procés que ja està molt avançat, Figueras prepara arranjaments per a una vintena de temes, amb els quals la BME debutarà el divendres 5 de març a La Mirona. La primera tria inclourà versions més o menys lliures, però sempre respectuoses, de clàssics del soul com ara Otis Redding, Stevie Wonder, James Brown i Aretha Franklin, sense oblidar tampoc les aportacions de músics blancs com ara Robert Palmer i The Blues Brothers. La BME iniciarà els assajos al febrer i, després del debut a Salt, voltarà per altres escenaris.

Hepcat, al Rude Cat

El dia 27 de març també tindrà lloc a La Mirona la quarta edició del Rude Cat, el festival de sons jamaicans, que aquest any tindrà com a cap de cartell la banda californiana de ska Hepcat, amb vint anys d'història. Aquest serà l'únic concert de Hepcat a l'Estat espanyol i al sud d'Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Patrimoni

El Museu Castell de Peralada exposa a Madrid una mostra sobre la gènesi de la seva col·lecció

Peralada
lletres

Homenatgen Feliu Formosa en ocasió del seu proper 90è aniversari

barcelona
art

Els promotors del fallit Hermitage de Barcelona negocien ara amb Carmen Thyssen

barcelona
FIGUERES

El Festival de Jazz de Figueres torna després de dos anys amb una nova direcció

figueres
música

El FEMJazz! tornarà a tenir la Draga com a escenari principal en la 30a edició

banyoles
Cinema

Cate Blanchett rebrà un Premi Donostia al Festival de Sant Sebastià

Sant Sebastià
ÒPERA

La directora Emma Dante castiga el ‘bullying’ a ‘La cenerentola’ de Rossini

BARCELONA
cinema

Pablo La Parra Pérez, nou director de la Filmoteca de Catalunya

Barcelona

Nou programa d’arts per quan tanqui Can Maristany

SANT CUGAT DEL VALLÈS