La festa major d’Igualada arriba amb 140 propostes i dos nous espais
L’associació juvenil La Coll@nada afegeix l’espai Territori Festiu a les seves habituals propostes
El piromusical clourà la festa al nou parc Central
Igualada celebrarà la festa major entre el dilluns 21 i el dilluns 28 d’agost, amb un ampli programa d’activitats que inclou prop de cent quaranta propostes per a tots els públics. La programació, elaborada amb la col·laboració de 28 entitats i col·lectius de la ciutat, inclou 31 concerts, disset actes infantils, catorze cercaviles, onze propostes esportives, sis representacions teatrals i cinc exposicions i presentacions literàries.
El regidor de Promoció Cultural de l’Ajuntament, Pere Camps, va presentar ahir el programa d’actes i va destacar que “la festa major està viva i s’enriqueix amb totes les entitats que la fan possible”.
Una de les entitats, l’associació juvenil La Coll@anada, tornarà a dur a terme els seus clàssics, com ara l’Operació Cigró, la baixada d’andròmines, els Jocs Bèsties, la cursa de la Síndria o l’Igualadí de Ferro. Però la gran novetat és que La Coll@nada estrena el denominat Territori Festiu, al pati Vila del barri del Rec, on es faran activitats familiars i juvenils durant el dia i concerts a la nit.
Un altre espai que s’estrena és el nou parc Central, on es farà cinema familiar a la fresca i el piromusical de cloenda de la festa.
Les propostes musicals tornaran a ser un dels plats principals i, a banda de Cris Juanico després del pregó, actuaran al llarg de la setmana de festa major Doctor Prats, Mayte Martín, el Vaparir Tour de Ràdio Flaixbac, l’Orquestra Maravella, Crisix, JoKB, Psychodrome, P.A.W.N. Gang i el Festival Igualada Rock City, entre d’altres.
LA XIFRA
LA DATA
El cartell, obra d’alumnes de l’escola d’art
El cartell de la festa major d’enguany es va elaborar el 21 de juny passat en un taller de l’Escola Municipal d’Art i Disseny Gaspar Camps. A partir de la definició del tema –els peus que porten la imatgeria– es va desenvolupar un treball comunitari amb 26 alumnes i exalumnes. D’entre tots els cartells se’n va triar un, es va dividir la imatge en 468 quadrats que van reinterpretar entre tots els alumnes.