Cultura popular

societat

Neix el grup de tabalers del barri Riu Clar

Els dotze joves que en formen part volen consolidar-se com a grup de batucada

L’associació de veïns de Riu Clar de Tarragona ha recuperat el grup de tabalers del barri format per joves d’entre 12 i 19 anys per dedicar-se a tocar el timbal en diferents esdeveniments com ara l’Estiu als barris o festes majors. La presidenta de l’associació, Cristina Bigorra, va explicar que la idea va sorgir des del CEIP Riu Clar quan el director del centre es va posar en contacte amb l’entitat per demanar si seria possible organitzar els joves perquè sortissin al carnaval del col·legi. Arran d’aquesta jornada, es van mantenir diverses reunions amb els protagonistes per veure “si es volia continuar endavant i de quina manera” per crear el col·lectiu de joves, tal com explica Bigorra. Els joves, disposats a crear aquest grup, van recuperar els timbals de l’antiga colla de diables Gripafoc i ara tenen concertades diverses actuacions pels barris de Tarragona –inclosos en el programa d’Estiu als barris– i a festes majors de diferents localitats.

En total són dotze joves que, a banda de les actuacions, també treballen en equip, intercanvien cultures i creen el sentiment de barri. Bigorra destaca que, de moment, ja tenen el mes de juliol complert i en un futur es plantegen consolidar-se com un grup de batucada i percussió. A més, quan recaptin els diners necessaris, es canviaran els timbals ja que s’han quedat antiquats i alguns d’ells no en tenen.

Nova junta en l’associació de veïns del barri

El mes de febrer, va entrar en funcionament la nova junta de l’associació de veïns de Riu Clar, ja que l’anterior va voler acabar la seva etapa.

Amb aquesta nova direcció, formada per gent jove, es volen impulsar diverses activitats i iniciatives per tal de fomentar l’activitat al barri. De fet, la presidenta de l’associació de veïns, Cristina Bigorra, ja va explicar que sobretot volen “fomentar el paper dels joves perquè no marxin de Riu Clar”. En aquest període del nou equip, ja s’ha augmentat el nombre de socis amb 126 de nous. Ara, preparen ja la festa major del barri, que tindrà lloc del 27 al 30 de juliol i que arribarà carregada d’activitats per a tot tipus de públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda