Música

CULTURA

Comença l’edició del 30è aniversari del FIM d’Altafulla

Moana Quartet va donar el tret de sortida al festival, que celebra 30 anys ininterromputs i que enguany amplia la seva programació

El mestre Albert Sardà s’incorpora a la direcció artística

El 30è Festival Internacional de Música (FIM) d’Altafulla va començar dijous amb el concert de Moana Quartet, quatre dones formades al Conservatori Superior de Música del Liceu que van interpretar obres de Debussy, Albert Sardà, Armand Grèbol i Enric Granados. La plaça de l’Església d’Altafulla, un dels indrets emblemàtics de la Vila Closa, torna a ser l’escenari del festival, que s’allargarà fins al 26 d’agost amb set concerts, un més que en anys anteriors per celebrar l’aniversari. L’organització també ha incorporat a la direcció artística, al costat del prestigiós flautista Claudi Arimany, al mestre Albert Sardà, compositor i catedràtic del Conservatori Superior de Música de Barcelona.

La regidora de Cultura, Montse Castellarnau, remarca el fet meritori que administracions públiques com l’Ajuntament d’Altafulla “organitzin esdeveniments culturals d’aquest nivell i que ho facin durant trenta anys”, alhora que hi afegeix que aquesta edició s’ofereix “un repertori de gèneres i estils diferents del d’altres anys”.

Pel que fa al cartell, avui arribarà el torn del concert per a flauta i arpa de Mozart interpretat per l’Orquestra de Cambra Terrassa 48. El 9 d’agost, la música romàntica envairà la plaça de l’Església amb l’Arts Quartet, un conjunt de corda. El festival també gaudirà de dos ballarins campions d’Europa en modalitat de tango amb el Tango Passione i, a més, sis músics interpretaran les obres amb pianos i violes, el 12 d’agost. El dia 15, sota el nom de And the winner is...Música de pel·lícules, s’interpretaran les millors bandes sonores a càrrec de l’Orquestra Terres de Marca.El 24 d’agost, el pianista Diego Fernández oferirà obres de diversos compositors relacionats amb el romanticisme i nacionalisme. El 26 d’agost, com a cloenda del festival, l’Ànima del Cant Popular interpretarà obres de Mauro Giuliani, Enric Granados i Manuel de Falla, entre d’altres.

LA FRASE

És meritori que a Altafulla s’organitzin esdeveniments d’aquest nivell durant trenta anys
Montse Castellarnau
regidora de cultura d’altafulla


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona