Cultura popular

Col·leccionisme

Un ‘Louvre’ per a la cultura popular

Firafan de Platja d’Aro arriba a la cinquena edició d’una fira de col·leccionisme que és ja de referència a la demarcació de Girona

Què se’n va fer de la mà de Mark Hamill? Ja saben, l’actor que interpreta Luke Skywalker a la saga Star Wars. A tall d’apunt: la mà la hi talla el seu pare a L’Imperi contraataca (1980). Doncs al Firafan, la fira del col·leccionisme de referència, que es va celebrar ahir a Platja d’Aro organitzada per la dinàmica entitat Arocinema, en donaven molts detalls. Musclu i Powell, dos autors de Platja d’Aro i Sant Feliu, han fet aquest llibre amb clara vocació totèmica. La mano de Mark Hamill hizo más carrera que él va més enllà d’on qualsevol ha anat mai –aquí ressona la veu del senyor Spock. Però aquesta edició limitada era només un dels molts i infinits detalls d’una fira que se centra en el món del col·leccionisme, tocant des de la televisió al cinema, passant pels videojocs i la música. Star Wars, Doctor Who, He-Man, Thunderbirds, el que vulguin i més. Un viatge al centre de la tempesta dels records al més pur estil Ready Player One.

Una cinquantena d’expositors, com ara AH! Pillows, Pawel Limited Editions, Nikochan Comics, Via Lúdica, Eternia, La Vila del Pingüí, Retrotoys Shop, Ratafia Records, Kingdom Games, Play Retro i Adhesivos Natos, i l’oportunitat de comprar llibres signats pel gironí David Sandó i el guixolenc Marc Juera, autors de Trozos de carnes i La fortaleza de las mil mentes, i les creacions de Lego a tallers. Tot per formar i anar teixint uns elements icònics que van més enllà del divertiment. Firafan és molt més que un viatge, segons el president d’Arocinema, Albert Paul, perquè des que va néixer ha pedalat molt per ajuntar un munt d’expositors i venedors per apropar-los a fans i col·leccionistes de les comarques gironines, en un festival d’emocions i records. Algú, segurament amb certes limitacions, podria dir que és un món de friquis, però de ben segur per a aquests amants de la cultura popular en majúscules és com anar a fer un tomb pel seu Louvre particular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona