«Una comèdia espanyola», dirigida per Sílvia Munt, obrirà la cartellera d'espectacles d'hivern a Valls

La ballarina Elisenda Nadal presentarà el seu muntatge creat a Nova York

L'altra proposta estel·lar de la temporada és L'habitació de Verònica, d'Ira Levin. Es tracta d'una història de terror i misteri en què cap dels protagonistes és el que sembla. El muntatge, dirigit per Hèctor Claramunt, disposa en la fitxa artística dels actors Lluís Soler, Mercè Montalà, Sílvia Marty i Miquel Sitjar, que els espectadors podran veure al Centre Cultural, de Valls, el dia 20 de febrer (22 h).

El capítol teatral i també la temporada, es tancarà amb American Buffalo, el 27 de març (22 h) al Teatre Principal. El llibret de David Mamet, dirigit per Julio Manrique i interpretat per Ivan Benet, Pol López i Marc Rodríguez, va rebre el Premi Butaca 2008 a la millor direcció. L'obra gira al voltant de la història que idea un dels personatges per recuperar una moneda venuda per error.

Durant aquest trimestre la música tindrà un paper especialment rellevant. L'espectacle 50 anys de la Nova Cançó, lletra i música (23 de gener), porta a Marc Parrot com a director per recordar melodies que encara persisteixen en la memòria col·lectiva. Paral·lelament, Quimi Portet serà a Valls el 13 de març per presentar el seu disc més recent Viatge a Montserrat, mentre que les veus Gospel Soul es deixaran sentir al Teatre Principal el 20 de març.

La música clàssica

L'estil més clàssic el posa l'associació Amics de la Música de Valls amb el muntatge Cançó d'amor i de guerra (21 de febrer) amb la presència destacable del tenor Roger Padullés. Abans, el 21 de gener, la mateixa entitat i dins el cicle Nits de Clàssics, ha programat el recital Quadres d'una exposició amb el pianista Kiev Portella que executarà obres de Liszt, Chopin i Mussorgsky. També els Amics de la Música i pel dia 17 de març, han preparat el recital Praga, que serà protagonitzat per l'orquestra Camerata XXI, que dirigeix l'alemany Tobias Gossmann. El 25 de febrer serà el torn del pianista Medir Bonachi, amb Mompou, un univers sonor, i el 25 de març el Quartet Tetrauk tornarà a la capital de l'Alt Camp.

Les propostes per al públic infantil i familiar ocupen un altre apartat de la cartellera. Aquest dissabte els espectadors més joves tindran la seva primera cita de l'any amb l'obra Tina, la bruixa fina, però el cicle es completa amb altres títols com Circ déjà vu (6 de febrer) i Joan sense por (6 de març).

Dansa especial

La dansa, ocupa aquesta vegada un lloc especial en la cartellera. Don't look at them (5 de febrer) serà la presentació a Valls de la ballarina vallenca Elisenda Nadal. Establerta des de fa anys als Estats Units, va aconseguir molt bones crítiques amb aquest muntatge en algunes de les sales més reconegudes de Nova York i ara arriba a la seva ciutat natal per presentar aquesta història, una reflexió sobre la vida, el destí i la posició que li ha tocat ocupar a l'ésser humà dins la societat.

El cinema d'autor portarà a les pantalles del Teatre Principal i de l'Institut d'Estudis Vallencs pel·lícules com El primer dia del resto de tu vida, Revolutionary day o Despedidas, entre d'altres.

L'Ajuntament de Valls ha destinat a la cartellera del primer trimestre de l'any un pressupost de 56.717 euros, gairebé idèntic al del mateix període de l'any 2009. El capítol més important se l'emporta el teatre amb 21.576 euros. Els espectacles Una comèdia espanyola, 50 anys de la Nova Cançó, el concert de Quimi Portet, l'obra de teatre L'habitació de Verònica, i els espectacles infantils Tina, la bruixa fina, Circ déjà vu i Joan sense por, han estat subvencionats pel programa Cultura en Gira, de la Generalitat.

RESUM DE PROGRAMA

16 de gener
22 h. Al Centre Cultural, Una comèdia espanyola
21 de gener
20.45 h. Al teatre Principal concert amb Kiev Portella
23 de gener
22 h. Al Teatre Principal 50 anys de la Nova Cançó
Del 28 al 31 de gener
Festival de percussions
5 de febrer
22 h. Al Principal, Don't look at them (dansa)
20 de febrer
22 h. Al Principal, L'habitació de Verònica
21 de febrer
18.30 h, Al centre Cultural, Cançó d'amor i de guerra
20 de març
22 h. Al Principal, Gospel Soul
27 de març
22 h. Al Principal, American Buffalo


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona