Música

música

concert

Burruezo & Medievalia Camerata, avui a l’Escala

El trio actua a l’Alfolí de la Sal, dins del Festival de Guitarra, i també tocarà a Palafrugell i Sant Feliu

La televisió estatal turca l’ha gravat a Granada

Burruezo & Medievalia Camerata actuarà avui, en format de trio, a l’Alfolí de la Sal de l’Escala (20 h, 10 i 12 euros), dins la programació del Festival de Guitarra Girona-Costa Brava . El trio que formen Pedro Burruezo (veu, guitarra, mandola d’Algèria, arxillaüt, dulcimer i percussions), Maia Kanaan (viola i veu) i Jordi Ortega (violoncel) presentarà el seu últim disc, Dervishes & Troubadours, en un concert en què “recuperen històries i melodies antigues amb una mirada contemporània; principalment, peces morisques, joies sefardites cantades en ladí, cançons dedicades a místics de la cristiandat i alguna cançó trobadoresca d’aires/arrels medievals, tot plegat amb una interpretació nova, bella, trencadora”.

Burruezo & Medievalia Camerata també actuarà demà a la nit medieval que tindrà lloc a La Industrial de Palafrugell, amb el ball flamenc i la percussió de Miguel Donaire (22 h), i diumenge ho farà a Sant Feliu de Guíxols, en el marc d’una visita musicada al monestir, per indagar en els seus secrets a través de la música i l’espiritualitat (18.30 h, 5 euros), que es repetirà el 16 de setembre.

Recentment, Burruezo & Medievalia Camerata ha visitat Granada per actuar als carrers de la ciutat, on el trio va ser gravat en directe per un equip de la televisió estatal turca, a diferents indrets de l’antiga capital nassarita.

Pedro Burruezo, que va ser líder als anys vuitanta i noranta de Claustrofobia, grup barceloní pioner en la fusió del pop amb el flamenc i altres músiques, resideix actualment a Sant Feliu de Guíxols, des d’on està desenvolupant diversos projectes, amb la Medievalia Camerata i altres músics, sempre centrats en la recuperació del ric llegat musical, filosòfic i espiritual de les tres cultures que van conviure a la Península durant l’edat mitjana abans de l’expulsió dels musulmans i els jueus. Burruezo no pretén fer arqueologia sonora, sinó crear una música plenament vigent que ajudi a treure conclusions profitoses per al món actual, sempre en tensió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]