Cultura popular

Cultura

Patum d’independència

El patronat aprova proposar a l’Ajuntament de Berga una Patum excepcional si el sí guanya el referèndum

La regidora de Cultura obre la porta a una versió “de butxaca”

No serà el 2 d’octubre, però aquesta tardor hi podria haver una Patum extraordinària a Berga. Els membres del patronat, l’ens que gestiona tot el que té relació amb la festa, van aprovar aquest divendres en la reunió ordinària del mes de setembre que, si el sí guanya el referèndum de l’1 d’octubre, es farà una proposta a l’Ajuntament de la ciutat per celebrar una Patum en els pròxims mesos. La idea és un suggeriment de la comparsa de la Guita Xica que sembla que ha estat rebut amb bons ulls per la majoria de comparses.

El cas és que fer una Patum és costós i l’Ajuntament de Berga està en un moment econòmic delicat, tot i que continua reduint el seu deute històric. En aquest sentit, la regidora de Patum, Mònica Garcia, ha explicat a aquest diari que l’opció de fer una Patum sencera “és totalment inviable” i, per tant, el consistori no la podria assumir. Ara bé, Garcia ha matisat que una versió “de butxaca” potser sí que es podria afrontar amb garanties.

Tot plegat, però, ho hauran d’aprovar els regidors del ple de l’Ajuntament, que seran els que tindran l’última paraula, en cas que la votació del referèndum doni el sí com a guanyador i, per tant, permeti a la Generalitat proclamar la independència de Catalunya.

A dia d’avui, però, no està clar com es finançaria aquesta Patum excepcional. La regidora Garcia manté la prudència i assegura que “dependrà de la proposta que presenti el patronat i de les vies de finançament que plantegi (patrocinadors, línies de subvencions, etc.)”.

Proposta de la Guita Xica

La idea de preparar aquesta Patum per celebrar la independència de Catalunya surt d’una de les comparses de la festa: la Guita Xica. El seu cap de colla, Eloi Martínez, ha estat qui ha traslladat la proposta als membres del patronat. Segons explica Martínez, els membres de la comparsa van aprovar per unanimitat portar-la a la reunió dels gestors de la festa, divendres passat.

Segons diu, “ja s’han celebrat altres patums extraordinàries per diferents motius i creiem que seria una bona oportunitat per tornar-ho a fer”. La colla de la Guita Xica va comunicar la idea a la resta de comparses fa uns dies i Martínez ja s’imaginava que la proposta arribaria a bon port. De moment, el patronat ha aprovat fer una proposta conjunta i enviar-la a l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós