Cultura popular

Festes i tradicions

Congrés Internacional de Gegants

El vestit nou de la Vitxeta

L’emblemàtica geganta reusenca llueix la nova indumentària que ha creat la botiga El Barato

Avui es fa a la plaça de la Llibertat una mostra de balls de gegants d’arreu

Des de fa molts anys, el canvi de vestit de la Vitxeta és tot un esdeveniment a la ciutat de Reus. Antigament, l’abillament de la geganta marcava la moda entre les dones, i a la ciutat actual és una excusa per a adults i menors per xalar i passar-s’ho bé. En el marc del Congrés i Trobada Internacional de Gegants que des del dia 12 passat se celebra a Reus, la ciutat va fer honor ahir a aquest últim objectiu amb la participació de figures gegantines procedents de diversos països. Després que a primera hora es desvelés el secret del nou vestit de la Vitxeta a la plaça del Mercadal, desenes de gegants d’arreu van fer una plantada a la plaça de la Llibertat i, posteriorment, van ballar per als assistents.

Tons blaus i blancs

Com en altres ocasions, la nova indumentària de la Vitxeta va anar a càrrec de la botiga El Barato, de Reus, d’acord amb la Colla Gegantera i la Regidoria de Cultura. Després d’experimentar amb tons més càlids en els últims anys, la nova confecció de la Vitxeta té com a base els colors blaus i blancs, fet que va generar molta expectació.

Figures d’arreu del món

Als gegants més coneguts de Reus i Tarragona, s’hi van sumar altres exemples que els reusencs no estan tan acostumats a veure, com ara l’impressionant gegant de Maastricht, a Holanda, que supera els sis metres d’alçària. Aquesta va ser una de les figures protagonistes d’un matí ple de grans sensacions en què també es van poder veure elements de Nicaragua, Bèlgica... mentre ballaven a la plaça. Acompanyats de música, les desenes de gegants van desfilar també pel centre de Reus i van protagonitzar una animada cercavila a la tarda.

Després de quatre dies de seminaris i xerrades, el Congrés i Trobada Internacional de Gegants acabarà avui a la plaça de la Llibertat. Paral·lelament, al vestíbul de la seu de la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia es podrà continuar veient fins al 27 d’octubre l’exposició Gegants del món.

Capitalitat cultural

Tots aquests esdeveniments s’han celebrat en el marc dels actes de la Capital de la Cultura Catalana, que enguany recau en la capital del Baix Camp, i han estat organitzats per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, la Colla Gegantera de Reus i l’Ajuntament de Reus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda