Música

Cultura

Tres organistes prendran part en el festival de Poblet

La italiana Giulia Ricci protagonitzarà el primer concert, el 4 de novembre

Tres organistes procedents d’Itàlia, Dinamarca i el Japó prendran part en la que serà la cinquena edició del Festival Internacional Orgues de Poblet, que se celebrarà tres dissabtes de novembre (el 4, el 18 i el 25) i que se centrarà en l’esplendor de la música dels segles XVI al XVIII. És, segons els organitzadors, “l’edició més focalitzada en el repertori en què es va pensar quan es va construir l’orgue Metzler del monestir”.

Les intèrprets escollides en aquesta edició són la italiana Giulia Ricci, la danesa Hanne Kuhlmann i la japonesa Hatsumi Miura. La música de Bach estarà present al llarg de tot el festival, ja que els tres programes proposats inclouen obres seves i giren en bona part al seu voltant. Així, per al concert inaugural, l’organista Giulia Ricci proposa un recorregut per la música d’alguns dels mestres que més el van influir; Kulhmann incorporarà també la música d’un dels fills del geni alemany, amb un estil que anuncia el classicisme; i finalment Miura se centrarà en els sons de l’Europa dels segles immediatament anteriors al mestre germànic, i acabarà oferint-ne algunes de les planes més monumentals.

Els organitzadors recorden que l’orgue del monestir de Poblet té més de 3.500 tubs, “fet que li confereix una sonoritat tan única i especial com l’espai que l’acull”. “L’instrument està especialment pensat per interpretar-hi la música que es va crear durant el barroc a Alemanya i França, però les seves possibilitats van molt més enllà”, hi afegeixen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona