cultura

festes i tradicions

El Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, a punt per a la castanyada i Tots Sants

El territori prepara activitats tan variades com rutes enigmàtiques, concerts i passatges del terror

Vila-seca inaugurarà l’ampliació del cementiri

Un any més arriben la tradicional festa de la castanyada, les celebracions al voltant de la festa anglosaxona de Halloween i la festivitat de Tots Sants. Per això, diversos municipis de la demarcació de Tarragona han preparat activitats adreçades a tot tipus de públic.

Tarragona oferirà, per primer any, la proposta turisticocultural Tarrorífic, amb rutes enigmàtiques per la ciutat. A més, l’Espai Jove Kesse es transformarà avui en un psiquiàtric maleït dirigit a joves de més de dotze anys. La ciutat ofereix des de fa dies dinou parades de venda de castanyes i dotze punts de venda de flors amb motiu de Tots Sants.

Altafulla, apostant per l’esport, viurà la Cursa de Tardor 1 de Novembre, que enguany ha batut rècords de participació, amb 290 inscrits. A Salou hi haurà la coneguda desfilada de zombis i, a més, la capital de la Costa Daurada posa a disposició de la ciutadania el trenet turístic per anar al cementiri. Reus tindrà la tradicional ofrena floral, que retrà homenatge a totes les persones enterrades a la ciutat i, a més, el cementiri disposa d’una nova font de les Cendres –per espargir les cendres dels difunts– i un nou columbari. A Cambrils, aquesta tarda, es llegiran contes de por a la biblioteca municipal, adreçats a nens de més de deu anys.

Valls presenta una oferta més lúdica i ha programat actuacions musicals per a aquesta nit com la del discjòquei de Flaix FM Marsal Ventura. L’endemà, l’escola municipal de música Robert Gerhard amenitzarà l’interior del cementiri amb un acompanyament musical. Alcover no ha volgut quedar-se al marge i enguany presenta la seva nova festa de la castanyada amb teatre, tallers, concurs de panellets i un sopar amb ball.

Al Baix Penedès, Calafell té previstes durant aquests dies diverses activitats, com ara una festa d’oci nocturn, pintacares o un túnel del terror. Els que sí que ens faran esperar per gaudir de la seva celebració serà Montblanc. La capital de la Conca ha programat per als dies 10 i 11 de novembre un passatge del terror anomenat Arcanum.

A l’Ebre cada cop s’opta més per “barrejar” les celebracions de la castanyada i de Halloween. Així, la Castaween omplirà de castanyes, panellets i carbasses el nucli antic de Tortosa, i a més hi haurà xocolatada, gimcana, pintacares i concurs de disfresses. A Amposta, avui al punt de la mitjanit hi haurà la Zombie Nation 5.0, amb maquillatge, decoració zombi i degustació del xarrup de cervell de zombi. La Ràpita organitza la segona edició del festival Halloween.

LA XIFRA

19
parades
de venda de castanyes i 12 punts de venda de flors hi haurà a la ciutat de Tarragona fins al 2 de novembre.

LA DATA

10-11-2017
és el dia
que tindran lloc a Montblanc els actes emmarcats en la castanyada i Tots Sants.

Vila-seca renova i amplia el cementiri municipal

Al cementiri municipal de Vila-seca, coincidint amb el 125è aniversari, s’han dut a terme tot un seguit d’obres i renovacions. Els 450.000 euros pressupostats en la primera fase han inclòs tasques com ara la rehabilitació del cos principal del cementiri, l’adequació dels paviments i l’accessibilitat al recinte, l’eliminació de les barreres arquitectòniques, la renovació de les xarxes de sanejament i de la resta d’instal·lacions, la rehabilitació de les parets i sostres de nínxols i l’adequació de l’accés al tanatori municipal. A més, el consistori també ha construït 84 nínxols a la part posterior del recinte i s’ha instal·lat una font i una vorera al nou espai. Per tot això, i coincidint amb l’aniversari del recinte i la festivitat de Tots Sants, Vila-seca ha organitzat un acte inaugural perquè tots els interessats puguin conèixer aquestes millores. Aquest acte tindrà lloc l’1 de novembre a la una del migdia, i hi participarà l’alcalde del municipi, Josep Poblet. El punt de trobada serà a l’avinguda de la Vila del Comí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda