Cultura popular

Societat

Els robots, protagonistes de Figueres Galàctica III

La programació de la tercera edició de la mostra es basa en la influència de la robòtica en la ciència-ficció literària, cinematogràfica i el món del còmic

Se celebra del 13 al 19 de novembre

La fascinació pels robots ve de lluny. Diuen que somien amb xais elèctrics i que han vist coses que nosaltres mai no creuríem, però sí que sabem segur que poden desencadenar revolucions de les masses com la Maria de Metropolis. N’hi ha d’aliats i sempre fidels, com R2-D2 i C3-PO, o programats per servir-nos com el simpàtic Número 5 de Cortocircuito, el policia Robocop o fins i tot quan ja no siguem a la Terra, com l’estimat Wall-E. Però també n’hi ha de temibles perquè són imprevisibles, com Hall 2000, els que apareixen a Almas de metal i Westworld o la sèrie de robots Terminator, amb l’excepció del cèlebre T-800, encarnat per Arnold Schwarzenegger, que al llarg de la saga canvia al bàndol dels bons.

Un món fascinant, el de la robòtica emmarcada en la ciència-ficció cinematogràfica i literària, que ara pren el protagonisme de la tercera edició de Figueres Galàctica , que tindrà lloc del 13 al 19 de novembre a la capital alt-empordanesa. Així, després de viatjar per la llunyana galàxia de Star Wars i la cultura nipona, aquest any els organitzadors d’aquesta setmana temàtica ens endinsaran entre cables i ferralla per redescobrir com la creació d’éssers mecànics amb vida pròpia és un dels temes més recurrents dins la ciència-ficció des dels seus inicis. I no només a la pantalla i als llibres, sinó també als còmics i els videojocs.

El programa d’activitats de Figueres Galàctica començarà dilluns amb una xerrada sobre mons distòpics, a càrrec de Marc Oliva (Dystopian hobbies, 20 h) i continuarà dimecres amb una xerrada al voltant del mític Mazinger-Z i els seus Més de 40 anys sense rovellar-se, a càrrec de Carlos Acedo i Ismael Santos (Llibres Low Cost, 20 h). Dijous, la xerrada serà Robots; estrelles en el cine, còmic i sèries de TV, a càrrec d’Ignasi Arbat i Iván Méndez (Friking Figueres, 20 h). Divendres, a la Llibreria Bookman s’enregistrarà amb públic l’especial del podcast Los 3 amigos, amb Nacho Fernández, Doc Pastor i Marc Martí, i dissabte a la biblioteca Carles Fages de Climent (11 h) continuaran les xerrades amb Daniel Genís i Carme Torras (Companys robòtics i xarxes socials: la realitat supera la ficció?). Finalment, dissabte al bar de La Cate Andrés Palomino i Joan Tretze oferiran una xerrada sobre rol i humor (i robots) (21 h). Un taller de robòtica a càrrec d’Edukids (dissabte) i de maquillatge per Mireia Blasco (dissabte), projeccions sorpresa (dimarts) i d’anime (dissabte) completen la programació, que s’acabarà diumenge, 19 de novembre, amb una fira de cultura Friki que organitzen Oci Ficció i Casino Menestral a la plaça de Catalunya de les 10 a les 18 h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA