La Cavalcada dels Clàssics s'estrena dissabte a Gandia

La programació del V Centenari del Naixement de Francesc de Gandia ofereix el proper dissabte 23 de gener la història dels orígens del ducat gandià amb un espectacle teatral de carrer anomenat Cavalcada dels clàssics. Es tracta d'una iniciativa organitzada per Pluja Teatre sota la producció de L'Ajuntament de Gandia.

Aquesta cavalcada eixirà, a les 18 hores, des de l'Institut Maria Enríquez, des d'on desfilarà pel carrer Pellers fins arribar a l'avinguda del Raval. En aquest punt començaran les parades de les diferents estàncies de què constarà la cavalcada. A partir d'ací, la comitiva recorrerà els carrers Sant Vicent, Sant Rafael, Alzira, Sant Francesc de Borja, passeig de les Germanies i Rausell; el colofó serà a la plaça del Prado on tindrà lloc la coronació.

L'espectacle reunirà a més de 300 persones en una desfilada de prop de dues hores i que, en línia recta, superarà els 300 metres de longitud. Llums, sons, colors, un vestuari dissenyat i creat especialment per a l'ocasió i unes espectaculars carrosses completaran aquest seguici.

El director del Departament de Polítiques Culturals de Gandia, Antoni Durà, ha manifestat en la roda de premsa de la presentació de la cavalcada que serà un dels espectacles més originals i colorits del V Centenari, el més costós en tots els sentits i en el que més esperances i il·lusions hi ha posades. L'activitat, com ha informat el mateix Durà, es repetirà tres vegades més, dos a l'estiu i una a finals d'any. A més, ha apuntat que, fins i tot, podria repetir-se altres anys esdevenint una data fixa al calendari festiu gandià.

Per la seua part, el director de l'espectacle, Ximo Vidal, ha explicat que es tracta d'una aventura que va comançar a novembre de 2008 en la qual han participat més de 500 persones. De la cavalcada, Vidal ha explicat que no pretén ser historicista ja que no narra una història, sinó que es fa una faula a partir de la història convertint els personatges en mites.

Per últim, el director artístic Félix Murcia ha explicat que el seu tractament ha intentat portar el teatre al carrer sense oblidar l'essència de les cavalcades però sense limitar-ho a una desfilada. Ha dit, a més, que les dotze carrosses o roques que intervindran s'han fet per a l'ocasió, en fusta i en ferro, i seran mogudes per persones lligant amb l'època que es representa a la història.

Per tal que els espectadors puguen gaudir millor de l'espectacle itinerant que ofereix Pluja Teatre, l'Ajuntament de Gandia ha repartit per tota la ciutat un total de 3.000 díptics pels centres públics (Casa de Cultura, Ajuntament, Serrano, Biblioteques i centres socials) on s'explica la formació i contingut de la cavalcada així com la totalitat de col·lectius i persones particulars que han participat en la seua creació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Lankum, d’una casa ocupada de Badalona al Primavera Sound

BARCELONA
MÚSIC

L’encanteri ‘pop’ de Lana del Rey triomfa al Primavera Sound

BARCELONA
COMUNICACIÓ

El lleidatà Lluís s’imposa per sorpresa en la final del concurs ‘Eufòria’

BARCELONA
Ester Boquera Diago
Directora de ‘Les publicacions de la Generalitat de Catalunya, 1931-1939

“La Generalitat republicana va editar quasi 90 títols a l’any”

Banyoles
art / música

Més de 40 artistes de diferents disciplines, al Wart Project 24

sant jordi desvalls
música

Joanjo Bosk reprèn la línia poètica amb ‘Cançó de repòs’, de Leveroni

figueres
Cultura

Margot Benacerraf, figura històrica del cinema veneçolà

música

El grup tarragoní Stromboli Jazz Band, en un festival de ‘dixieland’ a Portugal

tarragona
Cultura

La Patum Infantil omple de balls i salts la plaça de Sant Pere

Berga