Cultura popular

festes i tradicions

Sant Adrià es queda sense pessebre vivent

Les exigències en seguretat i la manca d’un local permanent obliguen els organitzadors a abandonar

El pessebre vivent de Sant Adrià de Besòs no es podrà fer aquest any. El municipi es queda sense una de les celebracions nadalenques més destacades, que ja havia superat la vintena d’edicions fa un parell d’anys. Els organitzadors de les representacions, l’Associació de Pessebristes de Sant Adrià, asseguren en un comunicat que el motiu de la suspensió són les dificultats tècniques amb què es troben a causa de les noves normatives de seguretat.

Durant l’edició de l’any passat ja els van obrir acta, segons expliquen els organitzadors, un grup de voluntaris que mantenen que no disposen de temps suficient ni de mitjans humans i econòmics per adaptar els materials utilitzats en l’escenografia del pessebre. “Ens diuen que tots els elements han d’estar fets amb pintura i material ignífug i nosaltres treballem amb peces reciclades i d’altres que ens donen que han quedat fora de normativa”, es lamenta Àngels Sánchez, presidenta de l’Associació de Pessebristes. Un altre problema que apunten des de l’entitat és el fet de no tenir un local on poder construir i guardar l’escenografia que requereix la representació del pessebre, que es feia als jardins del Museu d’Història de la Immigració (MHIC) de Sant Adrià.

Reivindicar la Catalana

El que va començar com una modesta representació per dignificar el barri de la Catalana molt abans que comencés el procés de reurbanització, va anar guanyant reconeixement i s’havia convertit en una de les manifestacions de cultura popular amb més ressò de Sant Adrià de Besòs. Ara fa dos anys, l’Associació de Pessebristes va organitzar un càsting de culs per afegir la figura del caganer a les seves representacions.

Cent cinquanta persones participaven activament al pessebre i aplegava més de 12.000 visitants cada any, que hi accedien de forma gratuïta. A més, els pessebristes havien portat diferents escenes del pessebre a centres sanitaris com ara l’hospital de Can Ruti.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pensament

Mor el filòsof i polític Josep Maria Terricabras

Girona
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona
NOVETAT EDITORIAL

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA