Patrimoni

Restauren la torre de les Hores de Peratallada

La Diputació i el consistori de Forallac sufraguen a parts iguals la consolidació

La Diputació de Girona i l’Ajuntament de Forallac sufragaran al 50% els 18.833 euros que inverteixen en el projecte i obres de consolidació de la torre de les Hores del nucli de Peratallada. La intervenció ha estat dissenyada pel servei de Monuments de l’ens supramunicipal i, a més de garantir l’estabilitat de la construcció, servirà per rejuntar els coronaments, comprovar les fixacions de les campanes, repintar elements metàl·lics, refer un tros de barana a la part alta que està trencat i destapiar totes les espitlleres per l’interior.

Amb aquestes obres, que acabaran a finals d’any, el municipi –titular de l’edificació– vol dignificar una de les torres més característiques i populars de totes les que encara es conserven del recinte defensiu de Peratallada. Es tracta, a més, d’una de les més visibles, ja que es troba a l’entrada oest, al pàrquing de dalt, un dels principals accessos al nucli històric.La torre va patir diverses reformes un cop va perdre el seu caràcter defensiu, cosa que, malauradament, ha contribuït a desestabilitzar-la i ha generat importants esquerdes que comprometen l’estabilitat. Originalment, era una bestorre, és a dir, una torre oberta per la part interior de muralla. L’obertura, ara paredada, es trobava a la part dreta sobre l’edifici veí existent. En l’actualitat la casa veïna ocupa una part important de la planta baixa i la planta pis de la torre. S’anomena la Torre de les Hores perquè allotja el rellotge públic que regula el repic de campanes del poble. Originalment, estava parcialment envoltada per tres dels seus costats per un fossat defensiu. Aquest fossat era excavat a la roca, de manera que alhora que es donava al conjunt fortificat una major protecció, en dificultar l’accés de l’enemic, s’obtenia una pedrera propera per obtenir els materials de construcció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia