Música

música

gira d'aniversari

Mojinos Escozíos: “Tu diries a AC/DC que canviï?”

El grup de Mollet arriba demà a La Mirona dins la llarga gira de celebració del seu 20è aniversari, que va començar ara fa dos anys

“Van dir que no passaríem del primer disc i ja en tenim setze!”

Potser no tothom hi està d’acord, però els Mojinos Escozíos ja són tota una institució del rock català. “Ni t’imagines quanta gent va dir que només érem una broma que no duraria dos dies. Un periodista va escriure que no passaríem del primer disc. Després, que no aniríem més enllà del segon... I ja en tenim setze!”, remarca amb orgull Vidal Barja Jr., Vidalito, guitarrista rítmic de la banda de Mollet del Vallès, fill de Vidal Barja, El Puto, el bateria, i nebot de Juan Carlos Barja, Zippy, el baixista d’aquesta gran família, que completen el cantant Miguel Ángel Rodríguez, El Sevilla, i el guitarra solista Juan Ramón Artero, Chicho. Maduritos y resultones, com s’autoproclamen en el títol del seu últim disc, els Mojinos Escozíos actuaran demà dissabte a la sala La Mirona de Salt (23 h, 12 i 15 euros), dins la llarga gira commemorativa del 20è aniversari del seu primer disc, amb títol homònim, publicat el 1996 per Horus. Per tant, el grup ja fa gairebé dos anys que està de celebracions en ruta. “En realitat, nosaltres diem que encara estem fent la mateixa gira que vam començar el 1996 i que mai no ha parat”, diu Vidalito. És una gira sense final com les de Dylan i BB King? “Si més no, intentarem mantenir-nos en actiu tant de temps com ells”, hi afegeix.

Els Mojinos Escozíos sempre han estat fidels a un estil, tant pel que fa al so –rock més o menys dur, segons la peça– com a l’humor irreverent de les lletres, els videoclips i les portades: se’n podrien posar molts exemples, però la portada i el títol del seu disc del 2007, Pa pito el mío, parodiant el Papito de Miguel Bosé, són l’apoteosi de l’estil mojino.

“De vegades ens han dit que per què no fem un disc seriós, però no volem canviar d’estil. Tu diries a AC/DC que canviï? Si una cosa funciona, deixa-la com està.” Ells ho apliquen també a la seva formació, que no ha canviat des del 1996. Tampoc ho ha fet bona part del seu equip tècnic. La vida passa i els Mojinos continuen: “Ni t’imagines quantes parelles hem vist sorgir en els nostres concerts, i uns anys després hi tornen amb els fills.”

Prova de so, cervesa i foto amb els Mojinos

El concert de demà a La Mirona inclou també l’opció Meet & Greet per als més fans, que per 25 euros, a partir de les 20.30 h, podran assistir a les proves de so del grup, conèixer-ne els components, compartir amb ells una cervesa i fer-s’hi una foto de record. “Sempre hem estat un grup molt proper a la gent, i més d’una vegada, després d’un concert de dues hores, ens hem passat dues hores més xerrant amb el públic. En definitiva, som gent molt normal, treballadors”, diu Vidalín.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia