Jordi Pujol: «Saqués va ser un home de fidelitat i de compromís per sempre»

La presentació del llibre «Cartes a Joan Saqués i Roca» va omplir ahir la Fundació Valvi de Girona

Fidelitat a la terra «radicalment sentida, és a dir, des de l'arrel»; a la seva fe cristiana, i també a la gent, perquè «una exigència del patriotisme és no veure la pàtria com una cosa abstracta, sinó plena de gent concreta», en paraules de Jordi Pujol que descrivien les fidelitats de Joan Saqués (1940-1995), molt recordat director dels serveis territorials de Cultura a Girona, al qual alguns dels seus amics, companys de partit i fins i tot adversaris polítics han volgut homenatjar amb les cartes que li envien a través de Cartes a Joan Saqués i Roca, un llibre publicat a la Biblioteca Fundació Valvi de CCG Edicions.

L'acte d'ahir a la seu de la fundació gironina es va obrir amb la intervenció de Natàlia Molero, coordinadora del llibre, que va recordar emotivament el mestratge de Saqués, al qual va succeir al capdavant dels Serveis Territorials de Cultura («teníem mètodes diferents, però el que és essencial ho vaig aprendre d'ell»). Tot seguit, Joaquim Vidal, president de la Fundació Valvi, va recordar que aquest llibre s'afegeix al reconeixement que la fundació ja fa anualment a Saqués a través del guardó que porta el seu nom, per premiar la tasca silenciosa de persones i entitats que treballen a favor del patrimoni cultural i artístic de les comarques gironines, que va ser justament la gran passió de Joan Saqués.

Amb la seva esposa, Marta Ferrusola, asseguda a la primera fila del públic, al costat de la família de l'homenatjat, Jordi Pujol va recordar algunes anècdotes de la seva amistat amb Saqués i sobretot el seu caràcter irreductible, enèrgic i esperançat. L'acte es va cloure amb un petit concert del pianista Carles Font, que va interpretar obres de Bach i Rakhmaninov.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
lliurament

Albert Jané rep el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Barcelona
Jordi Galli
Escriptor

“El procés d’escriure és un viatge, també, una ruta diferent de la que vam recórrer”

Barcelona

Llibres que desconcerten els llibreters

Barcelona
art

La Generalitat compra a Todocolección tres taules del retaule ‘perdut’ del Palau Reial Menor

barcelona
guardó

La debutant Alba Gómez Gabriel guanya el premi BBVA Sant Joan

Barcelona
TEATRE

La Perla29 torna a la reconciliació i el conflicte de Mouawad a ‘Tots ocells’

BARCELONA
còmic

Barcelona serà la ciutat convidada del festival de còmic d’Angulema 2025

barcelona
música

Prop de 30.000 assistents al festival Cabró Rock

barcelona
cultura

Carlus Padrissa: “Mai cap ària ha estat tan eròtica, tan orgàsmica”

Girona