cultura

200.000 persones participen en l’edició de La Nit dels Museus a l’àrea metropolitana de Barcelona

El MACBA va rebre 13.640 visites; el Recinte Modernista de Sant Pau, 10.137 i el MNAC, 9.934

Els 82 centres de Barcelona i l’àrea metropolitana que han participat aquest dissabte a l’onzena edició de La Nit dels Museus obrint les seves portes entre les set de la tarda i la una de la matinada, han rebut un total de 203.043 visitants.

Segons ha informat l’ICUB, alguns dels museus i equipaments més visitats han estat el MACBA, que ha rebut 13.640 visites; el Recinte Modernista de Sant Pau, 10.137; el Museu Nacional d’Art de Catalunya, 9.934; el Museu Marítim de Barcelona, 7.742; el Museu Europeu d’Art Modern (MEAM), 7.731; Caixaforum, 7.470; el Cosmocaixa, 6.735; el Born CCM, 6.642; el Museu d’Arqueologia de Catalunya, 6.302, el CCCB, 6.078; i el Museu Etnològic i de Cultures del Món -Parc Montjuïc, 5.907.

Els 11 espais del MUHBA han rebut un total de 12.984 visitants. Pel que fa als museus de l’Àrea Metropolitana, destacar que els 3 centres del Museu de L’Hospitalet han aplegat un total de 9.862 visitants durant la nit; i el conjunt format pels 4 centres del Museu de Badalona, un total de 6.997 visitants.

Els museus a més d’obrir les seves portes al públic de forma gratuïta perquè visitin les exposició, han organitzat, entre d’altres activitats, visites guiades, recreacions històriques, concerts, dansa, room escapes i vermuts a la romana.

Algunes activitats d’aquesta Nit dels Museus a Barcelona han estat els tallers familiars per descobrir els secrets que amaguen les mòmies egípcies, o per conèixer la feina dels arqueòlegs al Museu d’Arqueologia de Catalunya; al MEAM de Barcelona, el fotògraf Enric Lucena instal·larà un estudi de fotografia mòbil, per on els visitants aniran passant i es podran endur un record del moment dins la iniciativa ‘Petons al MEAM’. El museu ha comptat amb l’actuació del grup Enma Fernández Trio, una banda de swing, rock’n’roll i blues.

Al MACBA, s’ha realitzat una visita guiada performàtica a l’exposició ‘Arxiu desencaixat’ a càrrec de Juan David Galindo, Itxaso Corral i Alba Rihe, així com projeccions a l’exterior de la torre del museu amb motiu de l’exposició ’Arxiu desencaixat’ i sessions de dj’s al bar terrassa. Mentre, al MNAC, hi ha hagut accions de creació històrica.

Els equipaments que en aquesta edició s’han unit a la iniciativa de La Nit dels Museus per primera vegada han rebut 1.433 visitants la Casa Vicens; 420, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, 165 l’Espai Subirats, i 685 el Centre Jujol - Can Negre de Sant Joan Despí.

En aquesta onzena edició 11 museus han acollit les propostes artístiques de ‘Creació&Museus’, elaborades conjuntament per les Fàbriques de Creació i diferents museus de la ciutat. ‘Creació&Museus’ representa ja un vincle consolidat que vol proporcionar una nova mirada sobre els espais, però també sobre la història i la memòria, al mateix temps que aporta una nova mirada sobre el patrimoni i les col·leccions d’aquests museus.

La Nit dels Museus és una iniciativa del Ministeri de Cultura francès que va néixer l’any 2005 i està promoguda pel Consell d’Europa i aplega més de 4.000 museus. A Barcelona, alguns museus van començar a participar-hi l’any 2006, i des de l’any 2008, l’Institut de Cultura dona suport coordinant l’activitat i promovent una campanya de comunicació conjunta per a la ciutat i l’àrea metropolitana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant