cultura

V de Valvi i de victòria

Les arqueòlogues Aurora Martín i Enriqueta Pons, Ser.Gi i els Minyons Escoltes reben els Premis Valvi, uns guardons que volen ajudar a deixar un món millor

La sala Martí i Pol de la Fundació Valvi es va omplir, en un acte presidit per Marta Madrenas

Quan va fer la glossa dels Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (Demarcació de Girona) com a guanyadors del premi Joaquim Codina i Vinyes, Kim Bover va parlar ahir d’aquest moviment com a pioner i capdavanter de l’actual sensibilització pel medi ambient, que s’ha implantat també en el món de la política. “Molts dels nostres polítics provenen del món escolta”, va recordar Bover, que feia la glossa per segona vegada, ja que aquest guardó dedicat a la preservació del patrimoni mediambiental i paisatgístic ja es va lliurar dissabte passat, excepcionalment, a la Cellera de Ter, dins dels actes de l’Any Doctor Codina. Ahir es va tornar a escenificar el lliurament del premi, que va ser recollit i agraït per Àngel Badalló, un dels comissaris de la Demarcació de Girona dels Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, en l’acte de lliurament dels Premis Valvi 2018, que va tenir lloc a la sala Miquel Martí i Pol de la Fundació Valvi , de Girona. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el president de la Fundació Valvi, Joaquim Vidal, van intervenir també en un acte que va omplir completament la sala i que va ser conduït per l’editor Quim Curbet, membre del Consell Editorial de la Fundació Valvi. Davant la taula, uns quants exemplars de Sonets de sotavent recordaven l’absència del seu autor, Salvador Sunyer i Aimeric, que va morir ara fa un any. Mentre va poder, Sunyer va assistir a l’acte i va entregar personalment el premi que porta el seu nom.

Els guardonats dels Premis Valvi 2018 van rebre ahir unes escultures de Bonaventura Anson, que aquest any ha creat per als guardons una rotllana formada per bes baixes “de Valvi”, segons el seu autor, i també “de victòria”, com va afegir Kim Bover, que després de citar Baden-Powell, fundador de l’escoltisme (“Procureu deixar aquest món millor de com l’heu trobat”), va tancar la seva intervenció amb el convenciment que “tindrem la independència”.

En el mateix acte, el premi Joan Saqués i Roca, centrat en la preservació del patrimoni cultural i artístic, es va lliurar a Aurora Martín i Enriqueta Pons, dues arqueòlogues de llarga i prolífica trajectòria científica, que va ser glossada pel director del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Josep Manuel Rueda. Pel que fa al premi Salvador Sunyer i Aimeric de solidaritat i cooperació, es va lliurar a la Fundació Ser.Gi i va ser recollit pel seu director, Lluís Puigdemont. La important tasca social de la fundació gironina va ser glossada ahir per Jaume Fàbrega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol