Art

El Fade en fa deu

La mostra d’art digital de la Cellera de Ter celebrarà, a partir de demà i fins al 8 de juliol, una dècada amb deu actuacions audiovisuals

La mostra d’art digital de la Cellera fa deu anys i ho celebrarà amb deu dies d’actuacions audiovisuals, instal·lacions sonores i música per a tots els públics i totes les edats. El Fade fa una dècada que està vinculat a la tecnologia amb la ciència i l’experimentació artística per concebre una de les mostres més peculiars del territori.

Sense perdre el fil de les darreres edicions, la mostra continuarà apostant un any més pels artistes locals i les propostes més avançades en el camp de les arts visuals i la música electrònica del país.

Com a gran novetat, el Fade estrena una proposta amb el primer pícnic electrònic, que es farà demà, diumenge. Una jornada diferent amb tallers per a tots els públics i la música de CrossTalk (electroswing) i una parella inèdita de discjòqueis, Dani Peracaula i Running Rabbit.

El concert pròpiament de celebració d’aquesta dècada tindrà lloc el divendres 6 de juliol amb una festa d’aniversari en què es recordaran instal·lacions del passat i noves propostes de la mostra, amb música de Dani Guijarro.

En l’aspecte més divulgatiu de la mostra, les xerrades tornen a ser un dels pilars del Fade, aquest any centrades en temes com la ciberseguretat, les matemàtiques i l’acústica. Tampoc es deixarà de banda la part més festiva de la mostra i per aquest motiu s’ha preparat una programació musical acurada amb les actuacions destacades de Dabú i Üngra i la música colpidora i fràgil de Carla. Com a plat fort aquest any visitaran la Cellera el duet australià Mindbuffer, que s’afegirà a la festa amb un directe potent que integra àudio generatiu i preenregistrat, visuals 3D reactius, il·luminació escènica i bigues làser. En l’apartat d’instal·lacions audiovisual destaquen les instal·lacions de Xavi Bové, Playmodes i Victor Martin, amb menció especial per la col·laboració amb la universitat Eina de Barcelona, en què alumnes portaran les seves propostes a la mostra.

El final de festa diürn, pensat per a aquelles persones que accepten presentar els projectes al Fade i per a tothom que vulgui compartir amb els organitzadors una jornada relaxada amb bon ambient, tornarà a fer-se a la piscina d’Osor amb actuacions musicals.

Les propostes innovadores, el caràcter familiar de la mostra, la vinculació amb el territori i la seva gent, a més de la gratuïtat de tots els actes, són, un any més, els punts forts que els organitzadors volen destacar. Tot això amb vista a encarar una nova dècada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]