Altres

L’experiència blanca

La setena edició del festival White Summer oferirà més de 200 activitats del 4 al 26 d’agost a les Serres de Pals, on s’esperen 160.000 visitants de totes les edats

La inauguració anirà a càrrec de la companyia argentina de teatre i dansa aèria Voalà

“Nosaltres continuem mirant el cel, com ja ho feien els grecs”, afirmava ahir al CaixaForum Girona Miryam Cuatrecasas, promotora del festival White Summer , per presentar-ne la 7a edició, que tindrà lloc del 4 al 26 d’agost a les Serres de Pals, al voltant del Mas Gelabert, en una superfície que supera els 30.000 metres quadrats. I realment, aquest macrofestival on passaran moltes coses tots els dies –més de 200 activitats entre concerts i espectacles diversos, exposicions, xerrades i una àmplia oferta gastronòmica– ha estat concebut sobre el terreny com una constel·lació on diferents nòduls o punts de referència estaran comunicats a través de la gespa de la finca pels anomenats “camins del desig”. Mirant el cel també hi haurà Nagore, l’avatar físic i digital que protagonitza aquest any el cartell i tota la imatge gràfica.

White Summer es presenta com “una experiència d’experiències” que aquest any preveu superar els 140.000 visitants de l’any passat i atreure unes 160.000 persones, literalment de totes les edats. De fet, una de les novetats d’aquest any serà el projecte Super Kids, una àmplia zona on tindran lloc espectacles, tallers i activitats creatives i de conscienciació sobre el medi ambient, adreçades a la mainada i les famílies, amb la col·laboració de la Fundació Bancària La Caixa –un dels principals patrocinadors del festival– i la Fundació Ramon Noguera. Al White Summer també hi actuaran Dàmaris Gelabert, El Pot Petit o The Penguins amb el seu Reggae per Xics.

El setè White Summer s’inaugurarà el 4 d’agost amb l’espectacle Voalà Station, de la companyia argentina de teatre i dansa aèria Voalà, que promet ser tant o més espectacular que l’obertura de l’any passat amb La Fura dels Baus. El dissabte 4 serà el Dia de la Solidaritat –1 euro de cada entrada es destinarà a la Fundació Ramon Noguera– en un festival que promou també la sostenibilitat, premiant la venda d’entrades per internet que no facin malgastar paper i utilitzant gots 100% biodegradables, fets amb blat de moro. White Summer també aposta per “treballar amb empreses i proveïdors de proximitat” i la seva previsió d’impacte econòmic sobre Pals i el seu entorn s’incrementa aquest any de 5 a 6,5 milions d’euros.

En els 9 escenaris del festival tindran lloc nombroses actuacions musicals, programades per Francesc Viladiu (Alter Sinergies): Andrea Motis, Beth, The Otis Redding Show, Brodas Bros, The Hanfris Quartet, La Dinamo o Dj Harvis (Dani Guijarro) són alguns dels noms ja avançats de la programació musical, que es clourà a finals d’agost amb uns concerts especials.

També hi haurà xerrades (Talks White Summer) amb ponents com ara Elsa Punset, Albert Espinosa o Xevi Verdaguer, i una àmplia proposta d’arts plàstiques, coordinada per Tatiana Blanqué, amb obres de diferents artistes que reivindicaran el paisatge i la natura (Consciències naturals II) i el nou espai Pop Up, on es podran adquirir obres de petit format i joies i teixits d’autor. La Fundació Cuixart hi col·laborarà amb propostes d’art urbà.

De l’oferta gastronòmica de White Summer, tan àmplia com diversa, destaca The Big Table: una taula per a un centenar de comensals, on es compartirà menjar i més coses, i que serà també l’escenari principal de la companyia de dansa del festival.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES