Serratosa, al Càntut
El músic Santi Serratosa , conegut sobretot com a bateria d’Astrio i Gossos, però també amb molta experiència en àmbits com ara la musicoteràpia i la percussió corporal, dirigirà la tercera producció pròpia del projecte Càntut , cançons de tradició oral. Es tracta d’un curs de percussió corporal a partir del repertori del Càntut, que es portarà a terme a la tardor a Cassà de la Selva, coorganitzat amb l’Associació d’Ensenyants de Música de Catalunya ( Aemcat ). Aquest curs, reconegut pel Departament d’Ensenyament, culminarà amb una actuació durant el festival Càntut, que tindrà lloc a Cassà del 16 al 18 de novembre.
Percussió corporal amb cançons de tradició oral. Aquesta és la base del curs que oferirà a Cassà el bateria i percussionista Santi Serratosa, creador del mètode SSM de percussió corporal, un sistema que dona molta importància a la improvisació, la creativitat i el llenguatge rítmic expressat amb el cos. Serratosa creat fins i tot la seva pròpia big band de percussió corporal, la SSM BigHand. Entre els objectius del curs, hi ha conèixer el repertori de la cançó popular i tradicional a les comarques gironines; treballar la cançó des de l’òptica de la percussió, l’expressió, el moviment i la posada en escena, i, d’una manera més genèrica, arribar a entendre el ritme com a recurs pedagògic.
Les anteriors produccions del projecte van ser el disc Càntut, de Sanjosex i Belda, i l’exposició Peret Blanc de Beget, que continua itinerant.