Cultura

Barberà de la Conca reconstruirà la muralla i aixecarà la torre del castell

La segona planta de l'edifici, abans centre escolar, podria convertir-se en seu consistorial

Probablement no serà fins a principi de l'any vinent que es reprendran els treballs de reforma al castell de Barberà. La quarta i darrera fase del projecte que s'està redactant, amb un pressupost de més de 700.000 euros, inclourà la reconstrucció de la muralla, que s'aixecarà alguns metres d'alçària, suficients per tancar el perímetre del recinte emmurallat i l'aixecament de la torre, que superarà els 4 metres ja que són insuficients pel gran diàmetre d'aquesta enorme fortificació, que originàriament tenia una alçària d'uns 5 metres. Les prospeccions en la fortificació aportaran més informació, perquè sota hi ha documentació que situa en aquest punt el poblat iber.

Durant els anys de reforma s'ha habilitat l'interior de l'edifici del castell, on es fan durant l'any diverses activitats culturals. Els espais que ocupen la segona planta (200 m²), on hi ha les aules de l'antiga escola, es convertiran, un cop s'hagin acabat les obres de restauració, en seu consistorial, ja que segons ha afirmat l'alcalde, Ramon Ribas, «l'Ajuntament se'ns ha fet petit i s'està estudiant aquesta possibilitat». Altres actuacions previstes són refer una sitja de l'època dels ibers situada al pati del castell i l'adquisició d'un magatzem adossat que s'enderrocarà per alliberar la torre.

Un llibre d'imatges antigues del municipi

L'Ajuntament barberenc està preparant l'edició d'un llibre de fotografies antigues del municipi que es complementarà amb el volum ja publicat Història de Barberà de la Conca, que recull dades històriques del municipi aportades per l'historiador Joan Fuguet. Amb aquesta iniciativa el que es pretén, segons ha explicat l'alcalde, Ramon Ribas, és recopilar força documentació gràfica, «no per fer un llibre d'història seqüenciat estrictament», sinó perquè a través de les imatges –prop d'un centenar– i de textos que les acompanyaran s'expliquin d'una manera amena i divertida coses que s'han perdut a la vila, com ara espais, festes i tradicions. La cooperativa i els veïns hi col·laboren amb l'aportació de material provinent d'arxius particulars.Tot Recordant

Àngel Casas, estrella de Televisió de Catalunya durant la dècada dels vuitanta

71è Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià

Tot passa pel cos

sant sebastià
Crònica
festival TNT

El minimalisme fet atmosfera

Terrassa

Correllengua al cor de Girona per homenatjar la figura de Joan Brossa

GIRONA
Festival de sant sebastià

‘La sociedad de la nieve’, de J.A. Bayona, premi del públic a Donostia

Barcelona
POLÍTICA

La solidaritat artística amb la Casa de la República, en una mostra a Girona

GIRONA
CULTURA

Mor el reconegut pintor, escultor i dibuixant Jaume Cases

Vida normal al Palau

barcelona

Retorn als orígens del Saló Sant Jordi

barcelona