Barberà de la Conca reconstruirà la muralla i aixecarà la torre del castell

La segona planta de l'edifici, abans centre escolar, podria convertir-se en seu consistorial

Probablement no serà fins a principi de l'any vinent que es reprendran els treballs de reforma al castell de Barberà. La quarta i darrera fase del projecte que s'està redactant, amb un pressupost de més de 700.000 euros, inclourà la reconstrucció de la muralla, que s'aixecarà alguns metres d'alçària, suficients per tancar el perímetre del recinte emmurallat i l'aixecament de la torre, que superarà els 4 metres ja que són insuficients pel gran diàmetre d'aquesta enorme fortificació, que originàriament tenia una alçària d'uns 5 metres. Les prospeccions en la fortificació aportaran més informació, perquè sota hi ha documentació que situa en aquest punt el poblat iber.

Durant els anys de reforma s'ha habilitat l'interior de l'edifici del castell, on es fan durant l'any diverses activitats culturals. Els espais que ocupen la segona planta (200 m²), on hi ha les aules de l'antiga escola, es convertiran, un cop s'hagin acabat les obres de restauració, en seu consistorial, ja que segons ha afirmat l'alcalde, Ramon Ribas, «l'Ajuntament se'ns ha fet petit i s'està estudiant aquesta possibilitat». Altres actuacions previstes són refer una sitja de l'època dels ibers situada al pati del castell i l'adquisició d'un magatzem adossat que s'enderrocarà per alliberar la torre.

Un llibre d'imatges antigues del municipi

L'Ajuntament barberenc està preparant l'edició d'un llibre de fotografies antigues del municipi que es complementarà amb el volum ja publicat Història de Barberà de la Conca, que recull dades històriques del municipi aportades per l'historiador Joan Fuguet. Amb aquesta iniciativa el que es pretén, segons ha explicat l'alcalde, Ramon Ribas, és recopilar força documentació gràfica, «no per fer un llibre d'història seqüenciat estrictament», sinó perquè a través de les imatges –prop d'un centenar– i de textos que les acompanyaran s'expliquin d'una manera amena i divertida coses que s'han perdut a la vila, com ara espais, festes i tradicions. La cooperativa i els veïns hi col·laboren amb l'aportació de material provinent d'arxius particulars.



Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA