La rehabilitació de l'heretat del Salido començarà a l'Olleria el primer semestre

La rehabilitació de l'Heretat del Salido començarà a finals del primer semestre del 2010 i suposarà una inversió global de 550.000€, dels quals 450.000€ es destinaran a actuar a la casa i a reconvertir-la en un alberg, i la resta serviran per adequar els terrenys del seu voltant i repoblar la parcel·la.

El finançament de rehabilitació de la casa ha estat inclòs al Pla de Suport a la Inversió Productiva als Municipis, el que suposa que la inversió serà sufragada per la Generaliat Valenciana. Segons el projecte, la part més antiga de l'edifici i amb major valor arquitectònic serà conservada i restaurada. L'annex més nou, que patia un avançat estat de deteriorament, serà enderrocat i edificat de nova planta.

El futur alberg tindrà una capacitat per a 32 persones, la meitat ubicades en llits i la resta en sacs de dormir en una gran sala que s'habilitarà a la segona planta de l'edifici antic. Aquest tindrà a la planta baixa una gran sala d'estar i oci. A la primera planta dues habitacions amb el seus corresponents lavabos, i a la planta segona una gran sala diàfana amb parquet, i amb terrasses cobertes a cada costat. La teulada d'esta part de l'edifici continuarà sent a quatre aigües.

Pel que fa a l'ala de l'edifici que es construirà de nou, tindrà només una altura, estarà connectada amb la construcció original i reproduirà la seua estructura, amb el pati interior. A més el projecte inclou tornar a alçar la torre vigia a la que s'accedirà per una escala de caragol. A la planta baixa d'aquesta part de l'alberg es crearà una cuina, un menjador i lavabos, als quals es podrà accedir des de l'exterior. A la primera planta s'habilitaran dutxes, un despatx i diverses habitacions polivalents.

L'entorn de la casa del Salido també rebrà una bona llavada de cara amb el projecte que durà a terme l'Ajuntament de l'Olleria en col·laboració amb l'àrea de Medi Ambient de la Diputació de València. L'actuació ha estat integrada a un programa de recuperació d'espais degradats i suposarà la repoblació de la parcel·la del Salido amb espècies autòctones. Pel seus voltants s'habilitaran uns paellers, s'instal·laran taules i bancs de pedra, així com papereres. A esta àrea recreativa també es delimitarà una zona per a l'acampada lliure. La intervenció té un cost global de 100.000€ i la Diputació en finançarà el 60%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

Pol Wagner crea el seu tercer disc amb intel·ligència artificial

girona
girona

Enyorat Joan Domènech

girona
exposició

Al fons del mar, al centre de la Terra i a la lluna amb Jules Verne

barcelona
música

Fonso Castillo publica ‘Las ganas de verte’, una cançó per afrontar una pèrdua

girona
TEATRE

Carme Sansa capitalitza un drama sobre l’empatia entre jueus i palestins

BARCELONA
Cultura

Mor Juan Brujo, líder de la banda d’extrem metal Brujería

patrimoni

La Sagrada Família escalarà l’any que ve els 172’5 metres

Barcelona
cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona