Arts escèniques

Més públic al Fitag 18

El Festival de Teatre Amateur de Girona tanca aquesta edició trampejant els dies de pluja i incrementant el nombre d’espectadors i la venda d’entrades

El festival ha programat 37 funcions de teatre, de 31 companyies, en 18 sales de teatre

El Festival de Teatre Amateur de Girona 2018 (Fitag) ha tancat aquesta edició amb un augment de l’afluència d’espectadors i de la venda d’entrades. Un total de 12.870 persones han acudit als espectacles programats a la ciutat de Girona i a Campdevànol, Figueres, Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Palamós, Sant Gregori, Sant Jordi Desvalls, Sant Pere Pescador i Vidreres. I això amb uns episodis de pluges notables. Martí Peraferrer, director del Fitag, ha explicat en una nota feta pública ahir que “tot i que al principi les pluges podien semblar una mala notícia, s’han convertit en una oportunitat que hem aprofitat”.

Un increment, el d’espectadors, que s’ha repartit al llarg dels cinc dies de festival, amb 37 funcions de teatre, 31 companyies, 18 sales de teatre (8 a Girona i 10 als municipis), un equip de treballadors i voluntaris format per 50 persones i la mobilització de 278 participants.

També ha pujat la mitjana d’espectadors al projecte Fitag als Municipis. Algunes poblacions han doblat l’assistència de l’edició de l’any passat i municipis com Vidreres, Llançà i Lloret de Mar han tingut molt bones entrades. El mateix ha passat amb Sant Jordi Desvalls, que enguany s’estrenava en aquest projecte amb una jornada de convivència teatral internacional i que ha reunit 160 espectadors al seu teatre per veure l’espectacle cubà El serio soy yo, de la companyia Cuentero Soy. De fet, Cuba ha estat el país convidat a aquest Fitag 18 i l’organització ja ha avançat que l’any que ve ho serà Xile. Destaca també el ple absolut i la bona crítica obtinguda a l’espectacle inaugural Europa, de les companyies Cràdula Teatre i Cor Preludi, i el fet que les coproduccions d’enguany hagin omplert el centre cultural La Mercè de Girona.

Pel que fa a les companyies gironines, destaca l’èxit de M’esperaràs? del Taller de Teatre de Figueres, de La Cantant Calba del grup Increixendo Teatre de Sant Gregori i de Lorca in Love de Quantus Teatre de Lloret de Mar. Dels espectacles de la resta de l’Estat espanyol en sobresurten Persona, yo y nosotros al mismo tiempo de La Peseta Teatro de Gijon, El Mikado d’Art Vocal Ensemble de Palma i Hoy Milagro d’Atakados Teatro de Bilbao. A més, al Fitag hi han participat enguany també companyies de l’Argentina, Bèlgica, el Brasil, Cuba, Itàlia, França, el Marroc, Mèxic i Xile. De les activitats paral·leles destaca La Pauleca, del Barri de Sant Pau. Aquesta visita es va emmarcar en el projecte Fitag als Barris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona