Per primer cop una dona dirigirà Fira Tàrrega
Serà una dona, com pronosticava l’anterior director, Jordi Duran. Anna Giribet serà la nova directora de Fira Tàrrega a partir de l’edició del 2019 fins al 2023. És el primer cop, d’ençà del 1981, que el festival serà dirigit per una dona. Giribet va signar un dels cinc projectes que es van valorar dilluns. Ahir es va fer públic. Giribet ja formava part de l’equip directiu de Tàrrega. Des del 2011 feia de tècnica de programació de l’àrea artística de Fira Tàrrega i també havia coordinat el màster de creació en arts de carrer en les edicions del 2013 i el 2015.
La comissió, de la qual formaven part totes les institucions implicades en la fira, va valorar l’excel·lència del projecte presentat, en què es defensava una sòlida línia discursiva i estètica centrada en els eixos del territori, les identitats, la política i la formació.
Anna Giribet, que prendrà possessió del càrrec a partir de l’1 de gener, s’encarregarà ja de la programació artística de l’edició vinent de Fira Tàrrega, que tindrà lloc del 5 al 8 de setembre. Una programació integrada per 50 companyies, de les quals el 50% de la programació serà catalana, el 25% de la resta de l’Estat i el 25% serà internacional. L’equilibri entre carrer i sala serà del 60% i el 40 % respectivament, tot i que no ha de ser un percentatge infranquejable en favor dels espectacles de carrer. Llicenciada en Ciències Econòmiques (UB) i postgraduada en Direcció i Gestió d’Empreses, Institucions i Plataformes Culturals (UPF).La missió i els objectius de la direcció artística són els de realitzar una programació artística que visualitzi i impulsi la creació escènica, especialment la de les arts de carrer; una programació que sigui atractiva per al mercat escènic facilitant la idea de hub internacional de contractació; fomentar el suport a la creació; impulsar la creació transnacional; fomentar la coproducció bilateral entre festivals, fires, mostres o altres espais d’exhibició; fomentar la formació en arts de carrer i també la presència de les arts de carrer al circuit escènic català i donar cabuda als discursos contemporanis, integradors, universals, cohesionadors i crítics.