Sant Boi estrena el seu cinema públic

L'Ajuntament ha invertit quatre milions d'euros en la instal·lació, que defuig el model de les multisales

L'empresa constructora municipal ha construït les cinc sales del cinema íntegrament amb diner públic, que es conceben com a un equipament municipal més. L'empresa Nictàlia SL, que també gestiona grans pantalles i centres comercials a altres llocs de l'àrea metropolitana, Andorra i Almeria, s'encarregarà de gestionar-los. Tenir un cine a la ciutat, les segones sales del Baix Llobregat, era una antiga demanda veïnal des de fa més d'una dècada.

Al costat del cinema, que té en total de 559 butaques, s'hi ha construït més d'un miler de metres quadrats per a botigues. A banda de les sales, a la zona, també s'hi han construït 16 habitatges de renda lliure. El consistori espera que això ajudi a dinamitzar la zona. Està en ple casc antic, però s'hi pot arribar des de tot Sant Boi en un màxim de 20 minuts.

«Fins no fa gaire, i en alguns municipis encara ara, hi ha una competència entre les ciutats mitjanes per veure qui la fa més grossa», va comentar ahir a les portes del nou espai el regidor d'Esquerra i membre de l'equip de govern Josep Maria Cervelló. Es referia a projectes com l'auditori Atrium de Viladecans, que ha impulsat l'Ajuntament veí en els últims anys i que Cervelló va qualificar de «faraònic».

De fet, Sant Boi ha vist des dels anys noranta com al seu voltant es promovien grans centres comercials amb multicines, com l'Ànec Blau a Castelldefels, l'Eroski de Cornellà o el Gran Via Dos de l'Hospitalet, separats dels nuclis urbans i als quals se sol anar en cotxe. L'Ajuntament santboià, que té un alcalde socialista com totes aquestes altres ciutats, també va pensar en un gran centre d'aquestes característiques, que volia anomenar Ciutat del Cinema. Però no hi havia promotors disposats a finançar aquesta idea, i finalment l'opció triada per donar resposta a la vella demanda veïnal ha estat recuperar el model del cinema de barri. Sant Boi segueix un camí similar al de Sant Feliu, on una associació va evitar que la ciutat perdés l'última sala que quedava al municipi, el Cinema Guinart, impulsant el CineBaix, que projecta pel·lícules no sempre comercials, o al del Prat, on la família Marimon manté l'única sala que hi ha a la ciutat, el Capri, a pesar de la competència dels multicines del voltant.

«Nosaltres no volem ser una ciutat del cinema, volem ser una ciutat amb cinemes», va comentar ahir Cervelló, qui va afegir: «El nostre model de ciutat és una ciutat que té de tot i ho té proper a la gent.»

Campanya per salvar l'última sala de barri de l'Hospitalet

L'anunci del tancament, el 8 d'abril, del cinema Rambles de l'Hospitalet ha motivat la creació d'una campanya ciutadana a través de les xarxes socials per evitar la desaparició d'aquest cinema, l'últim de barri que funciona a la ciutat. En dos dies, més de 3.500 persones s'han sumat al grup de Facebook que s'oposa al tancament del cinema, que els propietaris atribueixen a la competència de les multisales.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.