Cultura popular

Amb sol i amb boira

Cervera, Capital de la Cultura Catalana durant el 2019, presenta un programa amb 200 activitats de proximitat i interdisciplinàries

En les activitats participaran 260 artistes i creadors, que es repartiran en 25 escenaris

El 2013, el paer en cap de Cervera, Ramon Royes, ja va mantenir una primera trobada amb Xavier Tudela, director de l’organització de la Capital de la Cultura Catalana, per mostrar l’interès de la ciutat a presentar candidatura. Des d’aquell moment, el consistori de la capital de la comarca de la Segarra, de poc més de 9.000 habitants, ha estat treballant per assolir l’objectiu.

Ahir es va presentar a Cervera el programa que es desenvoluparà al llarg del 2019, any en què serà la Capital de la Cultura Catalana. És la ciutat més petita de les setze que fins ara han ostentat aquesta distinció, però s’hi celebren festivitats tan conegudes com l’Aquelarre i la Passió, a més de ser el lloc de naixement de personalitats com el polític Josep Benet, el periodista i filòsof Josep Ramoneda, els germans Marc i Àlex Màrquez, motoristes d’elit, i, entre d’altres, l’editora Maria Dolors Sàrries.

El programa d’activitats previst inclou al voltant de 200 activitats que combinen diferents disciplines artístiques i que estaran repartides en 25 escenaris. Per dur-les a terme hi participaran més de 260 artistes i creadors. El programa vol donar valor a la riquesa cultural de la ciutat i de tota la comarca de la Segarra.

Les propostes han estat ideades per satisfer el públic de totes les edats i abracen diferents eixos temàtics, com ara una mirada contemporània, nous públics, cultura transformadora, territori i transmissió cultural.

Els actes començaran el 19 de gener amb l’espectacle MEM, un muntatge de producció pròpia centrat en la cultura des d’un vessant polièdric.

Com a tast de l’any cultural que tot just comença, a l’acte d’ahir el grup La Terrasseta de Preixens va presentar el tema Surt el sol, escrit per encàrrec de la comissió organitzadora. Un títol adient i esperançador per a un territori sovint cobert de boira.

La Capital de la Cultura Catalana s’adreça, des del 2004, a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promoure i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona