Cinema

Correcurts, en primer pla

La quinzena edició del concurs de curts de Cassà de la Selva pren el protagonisme amb un nou format júnior, a la dinovena edició de la mostra d’animació la Macca

Animació, tallers i concerts tornen a formar part de la programació que es farà del 26 de gener al 3 de febrer

El Correcurts de Cassà de la Selva és un model de concurs de creació audiovisual que no només ha triomfat sinó que ha creat escola arreu. No són pocs els festivals i mostres de cinema i vídeo que han manllevat el seu format per, adaptant-lo o no, engrescar a tothom qui ho vulgui a rodar un curtmetratge en tan sols vint-i-quatre hores comptant amb algun element distintiu que els unifiqui. Des de la seva incorporació a la Mostra d’Animació i Curtmetratges de Cassà (la Macca) ara farà quinze anys, el Correcurts ha esdevingut l’acte insígnia del festival. I és per aquesta mateixa raó que, en la seva quinzena edició, els organitzadors, el Cineclub Vuitimig, no han dubtat a potenciar l’emblemàtic concurs en el programa.

En primer lloc i com a principal novetat, la Macca arrencarà amb el nou Correcurts Júnior, que tindrà lloc un cap de setmana abans de la mostra, aquest mateix divendres 26 de gener. “L’objectiu és potenciar la creació dels més joves i satisfer de passada una demanda d’algunes entitats i AMPA d’escoles”, explica un dels organitzadors, Carles Brucet. Els participants tindran en aquest cas 48 hores per rodar i muntar les seves obres, de dos minuts de durada. El curt guanyador, a més de rebre un premi, es projectarà amb els dels adults, mentre que la resta es projectaran el mateix diumenge 3 de febrer a la sala Centre Recreatiu, juntament amb la dels curts realitzats al taller d’animació stop-motion amb plastilina.

Paral·lelament, el concurs Correcurts començarà el dissabte 2 de febrer i coincidint amb l’efemèride s’ha creat la concessió d’un premi especial 15è aniversari i es farà una retrospectiva dels millors Correcurts filmats durant aquests anys. En total, es concediran 1.200 euros en premis.

Prèviament, la 6a Mostra de Videoclips Gironins (divendres 1 de febrer, al Centre Recreatiu) serà l’acte amb què s’encetarà el segon cap de setmana de la Macca. L’escena hip hop local i comarcal gironina i un concert del grup Fok prendran el protagonisme.

Novament, es faran dues noves sessions d’El Meu Primer Festival el dissabte a la tarda (2 de febrer, 16.30 h): una per a mainada a partir de dos anys i una altra per a nens i nenes fins a set anys. Aquell mateix dia és quan s’organitza el taller d’animació stop-motion amb plastilina, un clàssic entre els clàssics del certamen cassanenc. I l’últim dia, el diumenge, es farà entrega del premi Domènec Torrent i Gelmà al cinema Kursaal de Penelles. Una exposició sobre el cinema d’animació a Cassà completarà el programa.

L’alcalde de Cassà, Martí Vallès, fa èmfasi en la sort que té el poble de tenir gent “tan tenaç i il·lusionada” per continuar organitzant una mostra que aviat complirà vint anys de celebració i que tant fa per potenciar l’aposta per la cultura i l’educació de Cassà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà