Còmic

Dia de Hellboy a les llibreries de còmics

Avui el dimoni vermell Hellboy, personatge creat per Mike Mignola, compleix 25 anys de la seva primera aparició als Estats Units en un episodi anomenat Semilla de destrucción que poc després publicaria l’editorial Norma, que ha continuat publicant la sèrie a tot l’Estat. L’obra va ser editada pel segell Legend dins de Dark Horse, una de les gran editorials americanes anomenades independents que als anys noranta van revolucionar el còmic de superherois tant pel que fa al seu contingut com per la llibertat que donaven als seus artistes i pel respecte als drets d’autor. Hellboy està dibuixada per un dels grans autors contemporanis: Mike Mignola, que va crear un monstre “bo” que ha estat popularitzat pel cinema gràcies a l’embranzida que han tingut les adaptacions de còmic a Hollywood: dos films dirigits per Guillermo del Toro, un gran fan del personatge, i ara al maig se n’estrenarà una nova tramesa amb una tonalitat molt més fosca que les anteriors adaptacions. El protagonista serà l’actor David Harbour, conegut per la sèrie Stranger Things

En el seu origen, Hellboy va ser tret de l’infern quan només era un nadó per una colla de nazis ocultistes. Els americans el van reconduir i reclutar com a membre d’un organisme estatal encarregat de casos paranormals.

Avui les principals llibreries del país posaran a disposició dels clients tota la bibliografia del personatge, que consta de diferents col·leccions. També es podrà adquirir el número especial que s’ha editat amb motiu del quart de segle d’existència. Es tracta d’una reedició de la primera història original. I a més, el públic que visiti els establiments especialitzats podrà accedir a un obsequi exclusiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona